Zdravé Biscotti alla marmellata alebo Lekvárové sušienky
Foto: dora
Recept som našla v mojej „Enciclopedia della cucina italiana“. Zaujla ma svojou jednoduchosťou. Podobá sa trošku na linecké cesto, ale ja som si ho Zobraziť celý popisRecept som našla v mojej „Enciclopedia della cucina italiana“. Zaujla ma svojou jednoduchosťou. Podobá sa trošku na linecké cesto, ale ja som si ho prispôsobila na zdravšiu verziu a tak z neho nakoniec vyšlo niečo úplne iné.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo vyšľaháme na krém, prišľaháme cukor, vajíčka, likér a citrónovú kôru. Vmiešame preosiatu múku, ovsené vločky a štipku soli. Miesime až kým cesto nie je hladké. V prípade, že je príliš riedke, primiešame ešte vločky, ak naopak husté, mlieko alebo trochu vody.
- 2
Rúru predhrejeme na 180°C, plech vymastíme a vysypeme múkou alebo vystelieme papierom na pečenie, ak máme teflónový, tak netreba nič dávať. Z cesta „odždibneme“ vždy malú guľôčku, ktorú sploštíme dnom pohára a ukladáme na plech. Lyžičkou alebo prstom v strede každého kolieska vytvoríme jamku, do ktorej šupneme lekvár podľa chuti a na vrch oriešok.
- 3
Pečieme cca 20 min kym keksíky nestuhnú. treba rátať s tým, že aj po vybratí z rúry trošku uschnú a stvrdnú, takže radšej skôr ako neskoro :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som síce použila grahamovú múku, ale možno je to to isté ako pšeničná celozrnná.