Radi chodíme na huby keď je čas. A keď sa podarí nazbierať, musí byť rizoto! Je najchutnejšie z čerstvých dubáčikov. Keď nie sú Zobraziť celý popisRadi chodíme na huby keď je čas. A keď sa podarí nazbierať, musí byť rizoto! Je najchutnejšie z čerstvých dubáčikov. Keď nie sú čerstvé, potešia aj mrazené. Jednoduchý recept s dokonalou kombináciu húb a parmezánu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv pokrájame hríby na menšie kúsky alebo mesiačiky. Pokrájame aj cibuľu a cesnak nadrobno.
-
2
Do hrnca dáme olivový olej a na ňom dozlatista opražíme cibuľu s cesnakom. Pridáme hrnček ryže (asi 250 ml) a opekáme ju asi 8 - 10 minút a pravidelne miešame.
- 3
Podlejeme ju vínom a varíme asi 5 minút kým sa alkohol odparí. Osolíme a okoreníme. Znížime teplotu a začíname pomaly a trpezlivo variť.
- 4
Postupne a pomaly pridávame horúcu vodu. Vždy len po jednom hrnčeku alebo aj menej. Len aby vždy trošku bublala a neprihárala. Často premiešavame.
- 5
Keď je ryža polomäkká, pridáme huby. Varíme do úplného zmäknutia ryže. Odstavíme a do horúceho rizota vmiešame 2 PL masla a nastrúhaný parmezán.
- 6
A je hotovo! Môžeme podávať s nastrúhaným parmezánom. A keď ešte na masle opražíme drobunké kúsky dubáčikov a posypeme nimi vrch rizota, budeme mať chuťovú explóziu húb v ústach :)
Tiež hubové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu