Plnka do kuraťa

nelajsia - fotkanelajsia, 27. februára 2010

veľmi obľúbená u celej rodiny a priateľov

4
porcie
45 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

3  ks
1  ks
5  ks
pol  lyžičky
3-4  byľky
1  lyžica
podľa potreby
2  dl
2-3  lyžice
2  lyžice
2  ks




Postup

  1. 1

    Pečivo nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom, necháme 20 min. postáť

  2. 2

    Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľku, pridáme na malé kúsky pokrájané pečienky, pridáme čierne mleté korenie a podusíme, kým sú pečienky mäkké, soľ pridáme až na konci, inak pečienky nezmäknú.

  3. 3

    Žemle vyžmýkame a po častiach opečieme na masle, dáme do väčšej misy. Pridáme udusené pečienky, sol, solčanku, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, žĺtka a sneh z bielkov vmiešame opatrne. Touto zmesou naplníme kurča pod kožou na prsiach, prípadne vnútrajšok kuraťa.

Diskusia k receptu

sjuz
Presne takúto plnku pečiem samostatne rozotretú na plechu a jeme ju s nakladanou zeleninou, uhorkami, a je potom krásne chrumkavá a dá sa jesť aj na studeno.
1x alda
nelajsia
Ano, aj ja ju občas pečiem vo forme na srnčí chrbát.... a namiesto pečienok dávam aj hríby...volá sa to potom hubník....:-)
martina34
Ahoj nelajsia, už dávno si nič nepridala, bála som sa, že si na varechu zabudla. Som rada, že si zas začala pridávať recepty, dúfam, že pridáš aj niečo z delenej stravy.
nelajsia
ahojky, málo času..... ale polepším sa a samozrejme, budú aj z delenej stravy...ako včera napr. som mala bezvaječné cestoviny s lečovinkou.
martina34
lečovinka obsahuje aj varenú paradajku? to je bielkovina... ? mňa to tiež pokúša, cestovina s paradajkami v konzerve, ale kôli tomuto to nemôžem uskutočniť. Ja dnes robím zeleninové rizoto z celozrnnej ryže so šampiňónmi. Teda dnes varím na zajtra.
nelajsia
no ziaľ ano, niekedy takto lahko zhresim, ale pomoze aj mrkva nastruhana na rozvarenie, aby viac omacky v tom bolo...
martina34
Však keď niektoré veci aj ja robím, až potom mi "trkne", že toto asi nie je dobré, väčšinou v takých dochucovadlách ako paradajky. Minule som dávala do mäska tofu tresku. Tofu je bielkovina, tak ja spoľahnutá, že je to OK, no keď som si prečítala zloženie na tej treske, tak je to mix sacharidov a bielkovín.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
To sa tie mokré rožky opekajú na masle????
nelajsia
Áno, potom to nie je také veľmi vlhké, je to mňaaaaaaam
labuska
ďakujem za receptík , presne toto zachutilo dnes mojím chlapom len tak bez kurčata tak som spravila z 10 rožkov a 6 vajíčok,plus balík pečienok už sa to pečie v rúre , samozrejme robievam plnku do kurčata a podobnu len som neopekala rožky na panvičke tak som vyskušala a som zvedavá na výsledok




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia