Bavorská roštenka

gabi3 - bez fotkygabi3, 28. februára 2010

Suroviny

1 kg
3 kg
2,5 dcl
2 ks




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájame na plátky, necháme odstáť, aby pustili šťavu, potom šťavu zlejeme. Mäso tiež nakrájame na plátky , vyklepeme, nasolíme a okorením a na rozpálenom oleji rýchlo opečieme. Na dno plechu rozložíme zliate zemiaky, posypeme pokrájanou cibuľou, paprikou a soľou. Ďalšou vrstvou je mäso a zvyšná tretina zemiakov. Zalejeme šľahačkou a výpekom, dochutíme. Prikryjeme alobalom a pečieme približne hodinu, kým zemiaky nezmäknú. Na záver zapečieme, aby zhnedli.

Diskusia k receptu

sovka62
Toto sa mi páči! Mám rada, keď všetko plesnem do jedného plechu a spraví sa naraz. Určite vyskúšam, ďakujem.
1x gabi3
gabi3
neobanujete ... da sa to urobit s bar akym mesom ... ale treba zo zemiakov potom co pusti šťavu zliat a nahradit to zo slahackov...
makovicka
Gabi 3 ,píšeš,že na vrch ide zvyšná tretina zemiakov, to znamená, že na dno pod mäso idú dve tretiny? pripomína mi to skladané francúzske zemiaky, ale do nich dávam mäso kuracie bez cibule, ale skúsim, toto sú vďačné recepty v jednom pekáči, aspoň je menej riadu ...chacha
1x gabi3
concord
Tak ti Karle nevím, žeby v Galante skrížili brava s kravou? Názov receptu je Bavorská roštenka a v surovinách je uvedené bravčové mäso.
gina3
@Makovicka (1.3.2010 22:22)

Na dno vymasteného plechu rozložíme 2/3 zemiakov, posypeme polovicou pokrájanej cibule a štipľavou mletou paprikou. Uložíme ďalšiu vrstvu z mäsa, zvyšnej cibule a zemiakov.
a ak to budete robot s kuracim mesom s kozou ... tak to dajte celkom hore na zemiaky aby sa vam pekne upiekla aj koza ... Gabi 3
1x gabi3
gabi3
@Concord (5.6.2013 19:35)

v surovinach nie je napisane ake meso ... je napisane
Ingrediencie
1 kg mäsa
3 kg zemiakov
2,5 dcl šľahačky
2 veľké cibule
soľ
mleté čierne korenie
štipľavá červená paprika
olej




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia