Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájame na plátky, necháme odstáť, aby pustili šťavu, potom šťavu zlejeme. Mäso tiež nakrájame na plátky , vyklepeme, nasolíme a okorením a na rozpálenom oleji rýchlo opečieme. Na dno plechu rozložíme zliate zemiaky, posypeme pokrájanou cibuľou, paprikou a soľou. Ďalšou vrstvou je mäso a zvyšná tretina zemiakov. Zalejeme šľahačkou a výpekom, dochutíme. Prikryjeme alobalom a pečieme približne hodinu, kým zemiaky nezmäknú. Na záver zapečieme, aby zhnedli.
Názov receptu je Bavorská roštenka , ale da sa to urobit bar akeho mesa ...
ved to tu je napisane .... a v recepte je len napisane meso
receptar.zena.atlas.sk/bavorska-rostenka/maso-a-hydina/22.html...
aj to to napisala gabi 3
www.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/maso/bavorska-rosten...
Na dno vymasteného plechu rozložíme 2/3 zemiakov, posypeme polovicou pokrájanej cibule a štipľavou mletou paprikou. Uložíme ďalšiu vrstvu z mäsa, zvyšnej cibule a zemiakov.
a ak to budete robot s kuracim mesom s kozou ... tak to dajte celkom hore na zemiaky aby sa vam pekne upiekla aj koza ... Gabi 3
v surovinach nie je napisane ake meso ... je napisane
Ingrediencie
1 kg mäsa
3 kg zemiakov
2,5 dcl šľahačky
2 veľké cibule
soľ
mleté čierne korenie
štipľavá červená paprika
olej