Foto: dora
Klasické sladké talianske sušienky, ktoré sa podávajú k dezertnému vínu alebo k likéru. Skúste napr. s Amaretto-m. Pozor: cantuccini treba doň namáčať! A to Zobraziť celý popisKlasické sladké talianske sušienky, ktoré sa podávajú k dezertnému vínu alebo k likéru. Skúste napr. s Amaretto-m. Pozor: cantuccini treba doň namáčať! A to je potom nebíčko v papuľke :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom a citrónovou kôrou, pridáme mandle a orechy, prášok do pečiva a preosiatu múku. Zo zmesi vypracujeme cesto, na plechu s papierom na pečenie vytvoríme z cesta 2 rovnaké valčeky, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 25 – 30 min. Ešte za tepla nakrájame na rovnako široké prúžky a necháme vychladnúť.
myslím, že nie, nakoľko je cesto dosť riedke. ja som ho nanášala lyžicou. ale určite by sa dali robiť menšie kôpky ako jednohubky...
varecha.pravda.sk/zazitky/cantuccini-talianske-mandlove-s...
www.facebook.com/photo.php?fbid=1824559814480&set=a....