Cantuccini

dora - fotkadora, 28. februára 2010
Cantuccini
Foto: dora

Klasické sladké talianske sušienky, ktoré sa podávajú k dezertnému vínu alebo k likéru. Skúste napr. s Amaretto-m. Pozor: cantuccini treba doň namáčať! A to Zobraziť celý popisKlasické sladké talianske sušienky, ktoré sa podávajú k dezertnému vínu alebo k likéru. Skúste napr. s Amaretto-m. Pozor: cantuccini treba doň namáčať! A to je potom nebíčko v papuľke :-)

25
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
250 g
125 g
125 g
125 g
250 g
0,5 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom a citrónovou kôrou, pridáme mandle a orechy, prášok do pečiva a preosiatu múku. Zo zmesi vypracujeme cesto, na plechu s papierom na pečenie vytvoríme z cesta 2 rovnaké valčeky, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 25 – 30 min. Ešte za tepla nakrájame na rovnako široké prúžky a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

dora
Dakujem velmi pekne. som len amater, vela sa musim ucit a preto sa z pochvaly velmi tesim :-)
sbohemrozume
Cantuccini jsme ochutnali s Vino di Santo, bylo to skvělé, ale tvoje výtvory a fotky jsou nedostižné :-) Bravo a gratuluji :-)
dora
ďakujem :-)
myslím, že nie, nakoľko je cesto dosť riedke. ja som ho nanášala lyžicou. ale určite by sa dali robiť menšie kôpky ako jednohubky...
nikina1510
no to je úžasné..akurát ten recept hľadám a kde inde, ako na vareche, by sa mohol objaviť? ďakujeeem :)
lucylee
tento týždeň dorazila krabica priamo od našej prekladateľky z Talianska, z Prata, plná cantuccini, boli výborné, vďaka za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia