Rýchly a chutný obed alebo večera.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (2 malé kusy) |
|
200 g |
|
30 g |
|
1 ks (veľkosť M) |
|
2 strúčiky |
|
4 g |
|
Na smaženie: | |
trocha |
|
Na dochutenie: | |
|
Postup
-
1
Cuketu ošúpeme, nastrúhame na hrubo aj s dužinou. Ak máme cuketu väčšiu, použijeme 600 g, jadierka odstránime a cuketu postrúhame.
- 2
Do nastrúhanej cukety primiešame soľ, dáme do sitka odkvapkať asi na 10 minút a potom vyžmýkame. Zemiaky očistíme, nastrúhame na jemné rezance a vyžmýkame.
- 3
Zmiešame cuketu, zemiaky, vajce a prelisovaný cesnak, primiešame preosiatu múku.
- 4
Zmes dávame lyžicou na zohriaty olej strednej teploty a osmažíme. Hotové placky osolíme.
Tiež cuketové placky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu