Korenie čierne čerstvo mleté

Korenie čierne čerstvo mleté ako ingrediencia v receptoch:

  • Kurací flamender podľa Flérky Naďky (fotorecept)

    Kurací flamender podľa Flérky Naďky (fotorecept)

    Strávil som 10 dní v Pavlůvkách – Velkých Pavlovicích na južnej Morave v tej najpríjemnejšej spoločnosti bratránka Slávka a jeho úžasnej manželky Naďky, ktorú s láskou oslovuje „moje Flérka nejmilejší”. Práve Ona mi pripravila túto lahôdku...

  • Oprážano-zapekané kurča z kyslého mlieka (fotorecept)

    Oprážano-zapekané kurča z kyslého mlieka (fotorecept)

    Variabilita a pestrosť technologickej prípravy kuracieho mäsa je dobre známa. Mňa osobne vždy zaujmu tie, ktoré sa odvolávajú na rady dobrých víl. Takým je aj tento, ktorým Lee Drumond - „The Pioneer Woman“ – prieskumníčka,...

  • Šalát Caprese

    Šalát Caprese

    Originálny šalát Caprese, je jednoduché talianske jedlo, vyrobené z čerstvo nakrájaného syra mozzarella, paradajok, zelenej bazalky, ochutené soľou a olivovým olejom. Jedlo je postavené tak, aby znázorňovalo známu trikolóru talianskej vlajky: červená, ...

  • Bravčové so skaramelizovanou cibuľou a s cesnakom (fotorecept)

    Bravčové so skaramelizovanou cibuľou a s cesnakom (fotorecept)

    Variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou „šmakuje“ úžasne! Nedávno som túto technológiu použil na prípravu plátkov hovädziny a keďže chutili všetkým, skúsil som aj s bravčovinou. Určite neľutujeme! Pomalým dusením a postupným podlievaním...

  • Sardinky na cesnaku a červenej paprike
  • Čerstvé huby portobello na šalotke (fotorecept)

    Čerstvé huby portobello na šalotke (fotorecept)

    … zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia praženica je po rannej „hubačke“ nad Nižným Klatovom, pri chate na Lajoške, či Prednej Holici, …, pod „Kojšovkou“, v okolí Slavošoviec,...

  • Pivovarský guláš s karlovarskou knedľou
  • Marinovaná panenka v pivnom cestíčku
  • Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

    Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

    Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, len sa netreba báť experimentovania. Stačí dodržať zlaté pravidlo, že všetko s mierou.

  • Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou (fotorecept)

    Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou (fotorecept)

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Domáca estragónová majonéza

    Domáca estragónová majonéza

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Smotanový dressing

    Smotanový dressing

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Super rýchle guacamole (fotorecept)

    Super rýchle guacamole (fotorecept)

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept)

    Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept)

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept)

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept)

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Morčacia pečeň na bielej cibuli a paprike (fotorecept)

    Morčacia pečeň na bielej cibuli a paprike (fotorecept)

    Kupujúci má vždy a všade chodiť s otvorenými očami. Tentoraz sa to oplatilo aj mne. „Narazil“ som na asi 2, 5 kg balenie vnútorností z moriek (pečene, srdcia a „zuzky“) za „smiešnu“ cenu. No,...

  • Kôprovka s hovädzími plátkami pre švagra Luxiho (fotorecept)

    Kôprovka s hovädzími plátkami pre švagra Luxiho (fotorecept)

    Klasika aj slovenskej kuchyne. Tento variant som pripravil na objednávku mojeho švagra, ktorý za „morom“, prežíva už 50. rok a doslova „baží“ po každej domácej, pre nás, „samozrejmosti“! Vianoce 2005 oslávil bryndzovými...

  • Pečené kurča s ryžou za 18 minút (fotorecept)

    Pečené kurča s ryžou za 18 minút (fotorecept)

    Vy spokojne spíte, dokonca ste sa ešte ani nestihli otočiť na druhý bok. Medzi Slovenskom a Arizónou je totiž 9 hod. rozdiel, čo mi na Varecha. sk dá koľaj na „voľno” a ja môžem nerušene...

  • Gazpacho, pravé španielske z Andalúzie (fotorecept)

    Gazpacho, pravé španielske z Andalúzie (fotorecept)

    Teplo mám rád už od detstva, ale čo je veľa, toho je až príliš! Vstup do tunajšej klímy dával tušiť, že nás čakajú poriadne „hice”. Máj sa rýchlo „vyšplhal„ cez 40 °C a podnes ideme...

  • Segedín prvomájový v AZ (fotorecept)

    Segedín prvomájový v AZ (fotorecept)

    Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si dovolil túto, aj na Slovesku obľúbenú, špecialitu uvariť podľa seba. Teda podľa dostupnosti potrebných ingrediencií. Ale na toto „zimušné” jedlo som presne 1....



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist