Korenie čierne čerstvo mleté

Korenie čierne čerstvo mleté ako ingrediencia v receptoch:

  • Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre

    Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre

    Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.

  • Kuriatka na šalotke s cuketkou (fotorecept)

    Kuriatka na šalotke s cuketkou (fotorecept)

    Gemerské lesy okolo „Slavošky“ sú aj hubársky raj. Tamojšia vrchnosť ma, je tomu už vyše 1/3 storočia, valaškou pasovala na „naturalizovaného Gemeršana“ a ja tam mám podnes plejádu priateľov s úprimnými dušami a srdciami na dlaniach....

  • Chlpaté krajce z parenej knedle s ozdobou (fotorecept)

    Chlpaté krajce z parenej knedle s ozdobou (fotorecept)

    …ale môže to byť aj „Bundáš chlebík“, pokiaľ Vám zvyšok knedle nezavadzia v chladničke, tak ako mne. Variant v tejto podobe vznikol aj preto, lebo som už dávno nepridal rcp s odloženými jadrovníkmi či aj...

  • Kapor s trikolórou pečených paprík (fotorecept)

    Kapor s trikolórou pečených paprík (fotorecept)

    Vraj do tretice všetko dobré! Preto pridávam tentoraz môj vlastný recept na úpravu ľahkostráviteľných filetov z mladého kapra. … a v súvislosti so slovanskou pohostinnosťou, som predsa len povinný reciprocitou našim susedom. Uznávam, jedál s...

  • Ďábelský bůček

    Ďábelský bůček

    Bůček vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kuličky pepře a nového koření, sůl, celou oloupanou cibuli a oloupané stroužky česneku. Uvaříme doměkka.

  • Jemné vyprážané medailóniky z kaprích ikier (fotorecept)

    Jemné vyprážané medailóniky z kaprích ikier (fotorecept)

    Vopred sa vám musím ospravedlniť za výnimočne nedostatočný fotomateriál. Na prezentáciu tejto pochúťky som sa rozhodol až v poslenej chvíli, po ochutnaní prvého tucta týchto „medajlónkov“, kedy hneď z panvice putovali do úst. Chuť...

  • Celestínske rezance bezlepkové

    Celestínske rezance bezlepkové

    Už vás nudia klasické závarky do polievok? Ak práve dnes máte chuť vyskúšať niečo nové, máme pre vás tip na celestínske rezance bez lepku, ktoré sa výborne hodia do silných vývarov, ako stvorených do týchto chladných...

  • Hubová polievka – Hurban a Komenský (fotorecept)

    Hubová polievka – Hurban a Komenský (fotorecept)

    … tiež Barčianska – Lesná, v politike snáď fúzia, v matematike, geometrii i deskriptíve prienik priamok, rovín atď. Tak by bolo možné kombinovať názov tejto originálnej slovenskej hubovej polievky. Podobne ako s mnohými...

  • Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič (fotorecept)

    Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič (fotorecept)

    Na začiatku mojich aktivít na Vareške, som si dovolil Vašu pozornosť upriamiť na skutočnosť, že pochádzam zo širokorozvetvenej rodiny od našich krásnych Tatier až po starobilú Šumavu. Skrátka my sme Čechoslováci bez pomlčky a kadejakých prívlastkov....

  • Rezance nielen pre unaveného kuchára (fotorecept)

    Rezance nielen pre unaveného kuchára (fotorecept)

    Keď som sa okolo roku 1970 mojeho, vtedy trojročného syna opýtal, Bobčo, čo budeš papať? Pohotovo odrapotal požiadavku, nacvičenú dedkom Miškom „rezanečky s mašelkom a vecej nič“! Verte-neverte, ale podobné chúťky na rezance má...

  • Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát (fotorecept)

    Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát (fotorecept)

    Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“ str. 197. Obľúbili sme si ho hlavne pre jeho nové pohľady na svet úžitkových rastlín a ich vplyv na zdravú výživu.

  • Kuracia pečeň so škvarkami (fotorecept)

    Kuracia pečeň so škvarkami (fotorecept)

    Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej slaniny, červenej kapie a polokyslého jablka. Chutné raňajkové jedlo s francúzskou bagetkou, alebo obedňajšie so slovenskou ryžou, či...

  • Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou (fotorecept)

    Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou (fotorecept)

    V obchode som „narazil“ na menej ako „šesťtýždňovú“ jemnú zelenú fazuľku a ponuku troch druhov pablano paprík (sladké, pikantné a štípľavé). Bolo rozhodnuté. Pripravím kombináciu a pochutíme si. Novinka je iba opečené, olúpané a...

  • Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami (fotorecept)

    Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami (fotorecept)

    Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko stráviteľné, nízkokalorické, rýchlo a jednoducho pripravené jedlo, navyše s celosvetovo požadovanou Ω3, predstavuje aj táto zostava. Beží...

  • Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept)

    Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept)

    Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už som ho pár razy nechal mierne vysušiť, následne postrúhal do, či na jedlo a nikdy som to neoľutoval. ...

  • Rizoto z kuracieho perkeltu (fotorecept)

    Rizoto z kuracieho perkeltu (fotorecept)

    Ani tak nejde o recept, ako o moju samochválu a aby si moja mamka i babička z kuchyne na Nebeských obláčikoch nemysleli, čo to za „drongaľa“ vycvičili. Roky sa točím v zástere okolo šporáka, ale...

  • Vajíčka v očistci – shakshuka (fotorecept)

    Vajíčka v očistci – shakshuka (fotorecept)

    … alias v „purgatóriu“ (Eggs in Purgatory); tak k tomuto poetickému prekladu som dospel pri bádaní využitia obsahu náhodne kúpenej konzervy „mina Shakshuka Moroccan Tomato Sauce“. Srdce mi zaplesalo, pri rcp varecháčov Tassiedevil a Bogar, ktorí...

  • Paprikáš z kuracích pŕs s cuketkami a hubami (fotorecept)

    Paprikáš z kuracích pŕs s cuketkami a hubami (fotorecept)

    Varianty slávnych chutných slovenských paprikášov sú nevyčerpateľné. Tentoraz som ho uvaril s mladou zelenou i žltou cuketkou, sterilizovanými šampiňónmi a shitake hubami. Kto vynechá hustú kyslú smotanu a „šlahetku“, pochutná si na perkelte, ale...

  • Zelerovo-jablková nátierka s červenou cibuľou (fotorecept)

    Zelerovo-jablková nátierka s červenou cibuľou (fotorecept)

    Južná Morava a Slovácko zvlášť, bolo, je a ostane „nafurt“ mojou veľkou láskou. Nielen preto, že tam žije viac ako polovica našej rodiny, ale hlavne preto, že mám na ňu úžasné spomienky a...

  • Hliva ustricová na póre a kapii (fotorecept)

    Hliva ustricová na póre a kapii (fotorecept)

    Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová, ktorej využitie v posledných desaťročiach enormne narástlo. Nečudujem sa, pretože hliva priaznivo ovplyvňuje krvný tlak, upravuje hladinu cholesterolu,...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist