Recepty, kde je klinčeky
Bravčové stehno s hubami a so špaldovými krúpami
Krúpy: Krúpy najskôr prepláchneme, necháme asi 10 minút namočené. Medzitým nakrájame cibuľu a roztopíme
masť v...
Vianočný punč a zemiakový šalát podľa Leony Novoberdaliu a Kristíny Víglaskej
Miss Slovensko 2020 Leona Novoberdaliu a 2. Vicemiss Slovensko 2020 Kristína Víglaská nám v tomto videu...
Horúci nápoj Casa Coolinari
K zimným chladným večerom a hlavne k predvianočnému času patrí varené víno alebo horúci punč. My sme však tento rok
stavili na vlastný jednoduchý recept na horúci nápoj, ktorý chutí a vonia fantasticky....
Zdravý perníček
Múku, kypriaci prášok a sódu zmiešame. Pridáme mlieko, med, vajce, pomarančovú kôru....
Bleskurýchla paradajková polievka
Bleskurýchla preto, lebo príprava tejto polievky trvá skutočne pár minút a samozrejme rovnako bleskovo aj zmizne...
Kačacie prsia so zeleninou a zemiakovou knedľou
Kožu na kačacích prsiach nakrojíme v tvare šachovnice.
Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa...
Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame
ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, ...
Husacie stehno s batatovým pyré a višňovou omáčkou
Husacie stehná dočistíme,
umyjeme, osušíme. Stehná
poriadne nasolíme, prikryjeme
a odložíme na pár hodín do
chladničky...
Grilovaný hermelín s brusnicovou omáčkou
Brusnicová omáčka: V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dosklovita...
Ochutený slivkový lekvár
Pečený ochutený slivkový lekvár
takmer bez miešania. Má chuť po
klinčekoch a rume.
Kompót z kôry červeného melóna
Mám tu už recepty na kôru z červeného melóna na kyslo ako uhorky, aj na lekvár...
Môj domáci kečup
Domácich kečupov je na internete
kopa, ale tento som si prispôsobila
podľa chuti. Moji chlapci...
Šúľance s orechmi na vanilkovom kréme
V šupke uvarené zemiaky očistíme
a pretlačíme najemno, pridáme soľ, vajce,
múku a vypracujeme cesto...
Bravčové mäso v paradajkovej omáčke
Pridávam môj recept na bravčové plátky
v paradajkovej omáčke.
Grécky koláč revani
Sladký, šťavnatý koláčik napríklad ku kávičke. Výborný s ovocím ako sú jahody, maliny.....
Veggan obed do 60 minút
Dá sa urobiť obed do hodiny? A aby bol aj veggan, aj bezlaktózový aj bezlepkový? Simona...
Vianočný punč
Čas strávený v kruhu rodiny pri teplom punči vyčarí úsmev na tvári nielen vám, ale určite...
Jablkové minitortičky
Zo včerajšieho pečenia mi ostalo cesto (použila som menšiu formu, pretože iba z tej som mala 2 kusy)....
Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou
Dlho som nepripravovala mäso z diviny. Dnes som mala krkovičku z daniela a pripravila som k...
Korenený kečup
Je čas zavárania a ja sa tomu taktiež nevyhnem. Keďže tento rok sa nám urodilo
paradajok...
Polievka zo žltého melóna
Je to chutná a zároveň sýta polievka. Na horúce dní je to balzam a studena je...
Schwarzwaldský triffle rez
Cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme
do peny, primiešame múku, Solamyl,
kakao a prášok do pečiva...
Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú
Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako
veľmi si homo fajnovus váži toto jarno–letné ovocie.
No...
Lokše s čokoládovou omáčkou a marinovanou hruškou
Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku,...
Hovädzí plátok na škorici s farebnou zeleninou
Náš nedeľný obed dnes z hovädzieho pliecka ochuteného škoricou, klinčekmi a farebnou zeleninou.
Smažené bravčové nožičky
Tento recept mi v komentári poslala @45678. Dnes došlo naň a verte či nie, je...
Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami
Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.
Moja rajčinová polievka
Paradajka je hlavným zdrojom lykopénu – prírodného
karotenoidu (červeného farbiva) a antioxidantu, ktorý
chráni organizmus pred...
Hruška na červeném víně
Hrušky oloupeme a dáme je do kastrůlku vcelku. Zalijeme červeným vínem tak, aby byly potopené....
Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi
Červené repy zabalíme do
alobalu a pečieme v rúre pri
teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny.
Po upečení...
Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní
Z opečeného chleba vykrojíme kolieska
s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán...

Bravčové stehno s hubami a so špaldovými krúpami
Krúpy: Krúpy najskôr prepláchneme, necháme asi 10 minút namočené. Medzitým nakrájame cibuľu a roztopíme masť v...

Vianočný punč a zemiakový šalát podľa Leony Novoberdaliu a Kristíny Víglaskej
Miss Slovensko 2020 Leona Novoberdaliu a 2. Vicemiss Slovensko 2020 Kristína Víglaská nám v tomto videu...

Horúci nápoj Casa Coolinari
K zimným chladným večerom a hlavne k predvianočnému času patrí varené víno alebo horúci punč. My sme však tento rok stavili na vlastný jednoduchý recept na horúci nápoj, ktorý chutí a vonia fantasticky....

Zdravý perníček
Múku, kypriaci prášok a sódu zmiešame. Pridáme mlieko, med, vajce, pomarančovú kôru....

Bleskurýchla paradajková polievka
Bleskurýchla preto, lebo príprava tejto polievky trvá skutočne pár minút a samozrejme rovnako bleskovo aj zmizne...

Kačacie prsia so zeleninou a zemiakovou knedľou
Kožu na kačacích prsiach nakrojíme v tvare šachovnice. Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa...

Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, ...

Husacie stehno s batatovým pyré a višňovou omáčkou
Husacie stehná dočistíme, umyjeme, osušíme. Stehná poriadne nasolíme, prikryjeme a odložíme na pár hodín do chladničky...

Grilovaný hermelín s brusnicovou omáčkou
Brusnicová omáčka: V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dosklovita...

Ochutený slivkový lekvár
Pečený ochutený slivkový lekvár takmer bez miešania. Má chuť po klinčekoch a rume.

Kompót z kôry červeného melóna
Mám tu už recepty na kôru z červeného melóna na kyslo ako uhorky, aj na lekvár...

Môj domáci kečup
Domácich kečupov je na internete kopa, ale tento som si prispôsobila podľa chuti. Moji chlapci...

Šúľance s orechmi na vanilkovom kréme
V šupke uvarené zemiaky očistíme a pretlačíme najemno, pridáme soľ, vajce, múku a vypracujeme cesto...

Bravčové mäso v paradajkovej omáčke
Pridávam môj recept na bravčové plátky v paradajkovej omáčke.

Grécky koláč revani
Sladký, šťavnatý koláčik napríklad ku kávičke. Výborný s ovocím ako sú jahody, maliny.....

Veggan obed do 60 minút
Dá sa urobiť obed do hodiny? A aby bol aj veggan, aj bezlaktózový aj bezlepkový? Simona...

Vianočný punč
Čas strávený v kruhu rodiny pri teplom punči vyčarí úsmev na tvári nielen vám, ale určite...

Jablkové minitortičky
Zo včerajšieho pečenia mi ostalo cesto (použila som menšiu formu, pretože iba z tej som mala 2 kusy)....

Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou
Dlho som nepripravovala mäso z diviny. Dnes som mala krkovičku z daniela a pripravila som k...

Korenený kečup
Je čas zavárania a ja sa tomu taktiež nevyhnem. Keďže tento rok sa nám urodilo paradajok...

Polievka zo žltého melóna
Je to chutná a zároveň sýta polievka. Na horúce dní je to balzam a studena je...

Schwarzwaldský triffle rez
Cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame múku, Solamyl, kakao a prášok do pečiva...

Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú
Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno–letné ovocie. No...

Lokše s čokoládovou omáčkou a marinovanou hruškou
Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku,...

Hovädzí plátok na škorici s farebnou zeleninou
Náš nedeľný obed dnes z hovädzieho pliecka ochuteného škoricou, klinčekmi a farebnou zeleninou.

Smažené bravčové nožičky
Tento recept mi v komentári poslala @45678. Dnes došlo naň a verte či nie, je...

Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami
Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.

Moja rajčinová polievka
Paradajka je hlavným zdrojom lykopénu – prírodného karotenoidu (červeného farbiva) a antioxidantu, ktorý chráni organizmus pred...

Hruška na červeném víně
Hrušky oloupeme a dáme je do kastrůlku vcelku. Zalijeme červeným vínem tak, aby byly potopené....

Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi
Červené repy zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny. Po upečení...

Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní
Z opečeného chleba vykrojíme kolieska s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán...