Hovädzia roštenka v paradajkách fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa s paradajkovou šťavou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
250 ml |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Hovädziu roštenku som umyla a osušila kuchynským papierom.
-
2
Nakrájala som ju na hrubšie kusy. Neklepala som ju.
-
3
Na horúcej masti som sprudka zatiahla mäso z oboch strán.
-
4
Mäso som vybrala na tanier a ďalej som nepokračovala s prípravou mäsa s výpekom. Použila som ho na prípravu fašírky.
-
5
Na rajnicu som dala rozohriať olej a maslo.
-
6
Pridala som nakrájanú cibuľu.
-
7
Ešte ku sklovitej cibuli som pridala mäso a spolu som opekala pokiaľ sa cibuľa neopiekla do zlatova.
-
8
Pridala som mletú červenú papriku, pomiešala.
-
9
Zaliala som mäso horúcim slepačím vývarom.
-
10
Osolila, okorenila
-
11
Pridala som bobkový list, klinčeky, nové korenie.
-
12
Doliala som ešte zbytok vývaru a pod pokrievkou som dusila, pokiaľ nebolo mäso mäkké.
-
13
Pridala som paradajkovú šťavu. Teraz mám takú hustú ako pretlak. Pomiešala som všetko a ešte chvíľu podusila
-
14
Napokon som mäso dochutila cukrom, škoricou, vínom a citrónovou šťavou.
-
15
Hotové jedlo som podávala so žemľovou knedľou. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne za tvoj komentár..
Mila haji, dakujem pekne za komentar...