Tvarohové gule
Tvarohové gule

Tvarohové gule s dusenými slivkami

K+K Restaurant, Salzburg
mesačník Varecha, 21. novembra 2022
Tvarohové gule s dusenými slivkami
Foto: Archív K+K Restaurant
6
porcií
20 (+ odležanie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na tvarohové gule:
275 g
2 ks
3 PL
3 PL
3 PL
Na posýpku:
200 g
15 PL
6 PL
Na dusené slivky:
1200 g
150 g
6 ks
2 PL
60 ml
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Z prísad na gule vypracujeme cesto a dáme ho na hodinu do chladničky. Potom z cesta vytvarujeme 12 guľôčok, vložíme ich do vriacej osolenej vody a počkáme, kým nevyplávajú na povrch. Ešte niekoľko minút varíme.

  2. 2

    Medzitým rozpustíme na panvici maslo, pridáme strúhanku a kryštálový cukor. Opražíme, dávame pozor, aby sme strúhanku nepripálili. Horúce guľôčky obalíme v zmesi strúhanky a cukru.

  3. 3

    Slivky očistíme a nakrájame. Do 60 ml vody pridáme klinčeky, cukor a slivky. Varíme asi 20 minút. Klinčeky vyberieme a pridáme rum. Dve tretiny zmesi prepasírujeme a zmiešame so zvyšnou tretinou. Rozdelíme na taniere a na zmes dáme obalené guľôčky. Ozdobíme pistáciami a cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia