Tvarohové gule s dusenými slivkami
K+K Restaurant, Salzburg
mesačník Varecha, 21. novembra 2022
mesačník Varecha, 21. novembra 2022

Foto: Archív K+K Restaurant
6
porcií
porcií
20 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Na tvarohové gule: | |
| 275 g |
|
| 2 ks |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| Na posýpku: | |
| 200 g |
|
| 15 PL |
|
| 6 PL |
|
| Na dusené slivky: | |
| 1200 g |
|
| 150 g |
|
| 6 ks |
|
| 2 PL |
|
| 60 ml |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z prísad na gule vypracujeme cesto a dáme ho na hodinu do chladničky. Potom z cesta vytvarujeme 12 guľôčok, vložíme ich do vriacej osolenej vody a počkáme, kým nevyplávajú na povrch. Ešte niekoľko minút varíme.
- 2
Medzitým rozpustíme na panvici maslo, pridáme strúhanku a kryštálový cukor. Opražíme, dávame pozor, aby sme strúhanku nepripálili. Horúce guľôčky obalíme v zmesi strúhanky a cukru.
- 3
Slivky očistíme a nakrájame. Do 60 ml vody pridáme klinčeky, cukor a slivky. Varíme asi 20 minút. Klinčeky vyberieme a pridáme rum. Dve tretiny zmesi prepasírujeme a zmiešame so zvyšnou tretinou. Rozdelíme na taniere a na zmes dáme obalené guľôčky. Ozdobíme pistáciami a cukrom.
Tiež tvarohové gule:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu