Teľací jazyk s hrozienkovou omáčkou
Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 18. februára 2022
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 18. februára 2022
Foto: Nebíčko v papuľke
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (zadná časť) |
|
2 ks |
|
1 ks malý |
|
1 ks veľký (aj s vňaťou) |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
3 znká |
|
5 ks |
|
2 ks |
|
|
|
5 zrniek |
|
Omáčka: | |
1-2 PL (alebo husacia) |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 PL |
|
2 hrste (sparené v horúcej vode) |
|
z 1 citróna |
|
1/2 ks |
|
2 PL |
|
1-2 PL |
|
1 hrsť (posekaná) |
|
|
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Jazyk varíme so zeleninou, celou cibuľou, s novým korením, klinčekmi, bobkovým listom, celým čiernym korením, vínom a so soľou asi 2 hodiny domäkka. Potom z neho zlúpeme kožu.
- 2
Omáčka: Na panvici rozpálime masť, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, vínny ocot, sušený mletý zázvor, mletú škoricu a med. Vytlačíme šťavu z citróna a omáčku pomaly dusíme. Pridáme nakrájanú čili papričku, sparené hrozienka (aj s vodou). Potom pridáme hoisin omáčku a namiesto soli použijeme sójovú omáčku. Zmes necháme dusiť.
- 3
Do omáčky vložíme nakrájaný uvarený olúpaný jazyk, pridáme nasekaný čerstvý koriander a chvíľku ešte povaríme. Na záver ešte okoreníme mletým čiernym korením a podávame.
Tiež jazyk:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu