Kuracia prsia
Kuracia prsia

Kuracia korma

ryzasos - fotkaRyža SOS, 9. mája 2023. Komerčný recept.
Kuracia korma
Foto: ryzasos

Tiež milujete kuraciu kormu? Doma si ju viete pripraviť behom chvíľky a s úžasným výsledkom! Nachystajte si indické koreniny, 30 minút času a Zobraziť celý popisTiež milujete kuraciu kormu? Doma si ju viete pripraviť behom chvíľky a s úžasným výsledkom! Nachystajte si indické koreniny, 30 minút času a o chutný, exotický obed máte postarané. Kuracia korma je jedno z najobľúbenejších jedál v indických reštauráciách po celom svete. Je to jednoduché jedlo založené na kuracom mäse, ktoré sa uvádza do varu v pikantnej omáčke postavenej na jogurte alebo kokosovom mlieku a dochutené je exotickými koreninami.
Zdroj: Fitrecepty

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 PL
100 g
250 ml
1/2 ČL
1 ks
Marináda:
200 g
30 g
1 ČL
3 ks




Postup

  1. 1

    V mixéri alebo sekáčiku rozmixujeme kešu orechy so všetkými koreninami (okrem soli) a s trochou vody (do 50 ml).

  2. 2

    Potom orechovú zmes zmiešame v miske s jogurtom.

  3. 3

    Do marinády pridáme nadrobno nakrájané kuracie kúsky a dobre ich obalíme z každej strany.

  4. 4

    Kura môžeme nechať marinovať aj cez noc, prípadne môžeme s mäsom ihneď pracovať.

  5. 5

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.

  6. 6

    Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 13 minút). Po dovarení ju necháme prikrytú.

  7. 7

    V hrnci si na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.

  8. 8

    Potom pridáme kuracie mäso aj s marinádou a 2 minúty ho restujeme na silnejšom plameni.

  9. 9

    Potom plameň stíšime a za častého miešania mäso varíme približne 15 minút. V prípade potreby ho môžeme podliať trochou vody, prípadne pridať viac gréckeho jogurtu.

  10. 10

    Hotové mäso podávame spolu s uvarenou ryžou a jedlo môžeme posypať klíčkami či čerstvým koriandrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia