Kuracie mäso
Kuracie mäso

Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 12. februára 2024
Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste (fotorecept)
Foto: tejaja

Z kyslej kapusty sa pripravuje mnoho tradičných jedál. Čo tak uvariť niečo trocha netradičné?

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g vykostené
3 strúčiky
1 KL
1/2 KL
1 KL
Príloha:
300 g
2 PL
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie kocky a na oleji orestujeme.

    Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mletú papriku, zázvor, cukor a soľ a premiešame.

    Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom vložíme kyslú kapustu aj s nálevom. Premiešame, podlejeme 1 dl vody a dusíme asi 15 minút. Potom odkryjeme a podusíme ešte 5 minút, aby sme zredukovali šťavu na potrebné množstvo.

    Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na prílohu orestujeme na oleji za stáleho miešania ryžu, asi 2-3 minúty. Potom zalejeme vodou, vložíme ošúpanú cibuľu, do ktorej sme napichali klinčeky, osolíme a zakryté pomaly dusíme domäkka.

    Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kapustu s mäsom podávame s ryžou.

  6. 6

    Poznámka k vareniu ryže: Pokiaľ pri dusení ryže neodhadneme správne množstvo vody a ryža je ešte tvrdá a vody v kastróle už niet, dolievame vždy horúcu vodu a to tým spôsobom, že do ryže urobíme vareškou niekoľko otvorov a tak podlejeme ďalšou horúcou vodou. Nikdy ryžu nemiešame počas dusenia.

Diskusia k receptu

kucharka
Toto vyzerá dobrota.
Len, ja asi zamením kuracie mäso za bravčové, to sa mi ku kapuste veľmi hodí.
Ďakujem za recept.