Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste fotorecept
Foto: tejaja
Z kyslej kapusty sa pripravuje mnoho tradičných jedál. Čo tak uvariť niečo trocha netradičné?
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na menšie kocky a na oleji orestujeme.
-
2
Pridáme mletú papriku, zázvor, cukor a soľ a premiešame.
-
3
Potom vložíme kyslú kapustu aj s nálevom. Premiešame, podlejeme 1 dl vody a dusíme asi 15 minút. Potom odkryjeme a podusíme ešte 5 minút, aby sme zredukovali šťavu na potrebné množstvo.
-
4
Na prílohu orestujeme na oleji za stáleho miešania ryžu, asi 2-3 minúty. Potom zalejeme vodou, vložíme ošúpanú cibuľu, do ktorej sme napichali klinčeky, osolíme a zakryté pomaly dusíme domäkka.
-
5
Kapustu s mäsom podávame s ryžou.
- 6
Poznámka k vareniu ryže: Pokiaľ pri dusení ryže neodhadneme správne množstvo vody a ryža je ešte tvrdá a vody v kastróle už niet, dolievame vždy horúcu vodu a to tým spôsobom, že do ryže urobíme vareškou niekoľko otvorov a tak podlejeme ďalšou horúcou vodou. Nikdy ryžu nemiešame počas dusenia.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
Ďakujem. :)
Len, ja asi zamením kuracie mäso za bravčové, to sa mi ku kapuste veľmi hodí.
Ďakujem za recept.