Zákusok s vaječným likérom fotorecept
Foto: betinka60
Jednoduchý a výborný koláčik od kamarátky z Rakúska.
porcií
príprava
na 180-190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
80 g |
|
160 g |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
200 g mleté |
|
6 g |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
2 bal. |
|
250 g |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Ingrediencie...
-
2
Cesto: Žĺtky, maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a vodu vyšľaháme (vymiešame) do peny. Pridáme ostatné suroviny (klinčeky roztlčieme) a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech. Mám plech rozmerov 31x32 cm.
-
3
Pečieme pri teplote 180-190 °C cca 25 minút. Ak by bol menší plech, tak pečieme trochu dlhšie. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
-
4
Plnka: Smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky a natrieme na vychladnutý koláč. Ja som si to trochu vylepšila a do krému som pridala aj malé mascarpone. Ale nemusí to byť.
-
5
Vrch koláča som poliala vaječným likérom. Ten som si urobila sama, lebo predsa len z obchodu je trochu riedky na polevu. Likér som urobila nad parou z 5 žĺtkov, recept z internetu... taký bol hustý, že som ho nemohla dostať z fľaše von, musela som ho zriediť ešte rumom :D
-
6
Poleva potom bola krásne hustá.
Diskusia k receptu