Domáci kečup fotorecept
Tento rok máme hojnú úrodu paradajok. Pripravila som sa na zimu, tento dobrý kečup bude na pizzu, špagety...
14
porcií
porcií
45-50 minút
príprava
príprava
55-60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 3 kg čerstvé zrelé |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 kg |
|
| 5-6 ks väčšie |
|
| 5-6 PL |
|
| podľa chuti |
|
| 2 ČL |
|
| 5-6 ks |
|
| 5-6 ks |
|
| 3 ks |
|
| 700 ml |
|
| 6 strúčikov |
|
| čerstvé |
|
| čerstvý |
|
| Na dokončenie: | |
| 2 ČL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny + cesnak.
-
2
Všetky suroviny pokrájame na malé kúsky dáme do hrnca a zalejeme vodou. Varíme za občasného miešania 50-60 minút. Po uvarení vyberieme korenie, bobkový list, vetvičky rozmarínu, oregano a rozmixujeme tyčovým mixérom.
-
3
Prepasírujeme, pridáme kyselinu citrónovú, necháme prejsť varom a kečupom naplníme suché poháre. Uzavrieme viečkom a dáme sterilizovať na 15 minút. Dobrú chuť.









Jablká dodávajú sladkosť a trocha zahustia.. Som rada za nahliadnutie receptu. Pozdravujem.