Veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta
mesačník Varecha, 6. apríla 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
Kysnuté pečivo v tvare roztomilých zajačikov vám rozveselí každé ráno počas sviatkov.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si základné kysnuté cesto.
- 2
Cesto rozdelíme na šestnásť rovnako veľkých dielov. Z každého dielu odkrojíme jeden kúsok veľkosti vlašského orecha na hlavičku a druhý na ušká. Potom odkrojíme malý kúsok na chvostík. Zo zvyšného kúska cesta vyvaľkáme tenký prameň a stočíme ho do tvaru telíčka zajačika. Stáčame priamo na plechu vystlanom papierom na pečenie.
- 3
Z jedného malého kúska vytvarujeme hlavu a z druhého elipsu, ktorú do dvoch tretín narežeme – ako uši. Pritlačíme k telíčku a nakoniec prilepíme malú guľôčku cesta – chvostík. Na plechu necháme kysnúť 15 minút a potom potrieme rozšľahaným vajcom. Ako oko vtlačíme do hlavičky klinček. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.
Tiež kysnuté pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu