Kysnuté pečivo
Kysnuté pečivo

Veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 6. apríla 2023
Veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta
Foto: Kulinární studio MAFRA

Kysnuté pečivo v tvare roztomilých zajačikov vám rozveselí každé ráno počas sviatkov.

40 (+ kysnutie) minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si základné kysnuté cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na šestnásť rovnako veľkých dielov. Z každého dielu odkrojíme jeden kúsok veľkosti vlašského orecha na hlavičku a druhý na ušká. Potom odkrojíme malý kúsok na chvostík. Zo zvyšného kúska cesta vyvaľkáme tenký prameň a stočíme ho do tvaru telíčka zajačika. Stáčame priamo na plechu vystlanom papierom na pečenie.

  3. 3

    Z jedného malého kúska vytvarujeme hlavu a z druhého elipsu, ktorú do dvoch tretín narežeme – ako uši. Pritlačíme k telíčku a nakoniec prilepíme malú guľôčku cesta – chvostík. Na plechu necháme kysnúť 15 minút a potom potrieme rozšľahaným vajcom. Ako oko vtlačíme do hlavičky klinček. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia