Punč

kucharoravsky - bez fotkykucharoravsky, 6. januára 2023

Tento punč je rýchly a výborný. Hodí sa najmä na vianočné sviatky a v zime.

6
porcií
10 minút
príprava
12-16 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
trochu
2 šálky
300 ml
300 ml
350 ml
1,5 PL (nemusí byť)
10 ks
trochu
podľa chuti (alebo med)




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme klinčeky, škoricu, džúsy, vodu, rum a ovocný čaj. Túto zmes dáme zovrieť.

  2. 2

    Keď zmes zovrie, pridáme ošúpané a na kocky nakrájané jablká, ošúpanú mandarínku - na mesiačiky, ošúpaný a na kolieska nakrájaný pomaranč (dajte si pozor, aby tam neostala biela kôra, aby to nezhorklo) a sušené brusnice.

  3. 3

    Podľa chuti dochutíme cukrom alebo medom.

  4. 4

    Punč varíme 12-16 minút.

Diskusia k receptu

mirop
1,5 PL rumu na take mnozstvo? to nema zmysel ani robit, dal by som o mnoho viac...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia