Foto: kucharoravsky
Tento punč je rýchly a výborný. Hodí sa najmä na vianočné sviatky a v zime.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
12-16 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
trochu |
|
2 šálky |
|
300 ml |
|
300 ml |
|
350 ml |
|
1,5 PL (nemusí byť) |
|
10 ks |
|
trochu |
|
podľa chuti (alebo med) |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme klinčeky, škoricu, džúsy, vodu, rum a ovocný čaj. Túto zmes dáme zovrieť.
- 2
Keď zmes zovrie, pridáme ošúpané a na kocky nakrájané jablká, ošúpanú mandarínku - na mesiačiky, ošúpaný a na kolieska nakrájaný pomaranč (dajte si pozor, aby tam neostala biela kôra, aby to nezhorklo) a sušené brusnice.
- 3
Podľa chuti dochutíme cukrom alebo medom.
- 4
Punč varíme 12-16 minút.
Tiež punč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu