Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kura na indický spôsob s voňavou basmati ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 11. septembra 2023. Komerčný recept.
Kura na indický spôsob s voňavou basmati ryžou
Foto: ryzasos

Samotné butter chicken ako sám názov predpokladá je pripravené na panvici s maslom, korením, a nakoniec sa uvarí s pasírovanými paradajkami, zjemní smotanou a Zobraziť celý popisSamotné butter chicken ako sám názov predpokladá je pripravené na panvici s maslom, korením, a nakoniec sa uvarí s pasírovanými paradajkami, zjemní smotanou a to je všetko. Celé varenie vám nezaberie viac ako 30 minút. Navyše vám doň postačuje len jedno indické korenie – garam masala. Zoženiete ho vo väčších supermarketoch alebo potravinách s exotickým tovarom.
Zdroj: LaPetit

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (bez kože)
1 ks stredne veľká
2 strúčiky
1 ČL nastrúhaný
2 PL
60 g
3 PL
1/2 ČL
2 ČL
250 g
250 ml
300 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájajte na približne rovnako veľké menšie kúsky. V panvici s vyšším okrajom rozohrejte olej.

  2. 2

    Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na oleji do zlata. Pridajte maslo, pretlačený cesnak aj nastrúhaný zázvor a dobre premiešajte. Keď sa maslo roztopí, pridajte korenie garam masala a čili, nechajte prevoňať a pridajte kuracie mäso.

  3. 3

    Sprudka orestujte tak, aby sa mäso čo najrýchlejšie zatiahlo. Potom pridajte paradajkový pretlak, pasírované paradajky a nakoniec aj smotanu. Premiešajte a nechajte variť na miernom ohni približne 5-10 minút. Omáčka mierne zhustne a mäso sa príliš nevysuší. Ochutnajte a dochuťte soľou a korením.

  4. 4

    Medzitým si do menšieho hrnca dajte ryžu, zalejte ju 450 ml vody. Pri varení ryže basmati sa dáva vždy pomer 1:1,5. Teda 1 časť ryže a 1,5 násobok vody. Pridajte klinčeky, štipku mletej škorice, trochu soli a sprudka priveďte do varu.

  5. 5

    Hneď ako sa ryža začne variť prikryte pokrievkou, stíšte plameň na minimum a varte 12 minút. Potom ryžu odstavte a nechajte prikrytú ďalších 10 minút. Potom bude ryže krásne nadýchaná a uvarená akurát.

  6. 6

    Mäso spolu s omáčkou naservírujte spolu s ryžou, a skvele sa hodí na záver aj lyžica bieleho jogurtu, hlavne ak vám ušla ruka s čili korením. Naopak pre detskú, neštipľavú verziu, čili úplne vynechajte a pochutnáte si aj tak.

Diskusia k receptu

boxik
Komerčný recept znamená ,že je na takéto jednoduché jedlo treba 17 , slovom sedemnásť ingredincií. Je vtom ešte vôbec cítiť to kuracie mäso ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia