Bravčové rebierka
Bravčové rebierka

Rebierka v sladkokyslej omáčke s jazmínovou ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 29. decembra 2023. Komerčný recept.
Rebierka v sladkokyslej omáčke s jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos

Vitajte v kuchyni plnej vôní a chuťových explózií! Dnes vám predstavíme recept na lahodné rebierka v sladkokyslej omáčke, podávané s jazmínovou ryžou. Táto Zobraziť celý popisVitajte v kuchyni plnej vôní a chuťových explózií! Dnes vám predstavíme recept na lahodné rebierka v sladkokyslej omáčke, podávané s jazmínovou ryžou. Táto kombinácia korenistého mäsa a bohatej omáčky je skvelým spôsobom, ako očariť vaše chuťové poháriky. Pripravené s láskou a starostlivosťou, túto lahôdku budete chcieť mať v repertoári pre špeciálne príležitosti alebo len na rozveselenie bežného dňa. Takže, nech sa začne dobrodružstvo v kuchyni plné chutí a vôní!

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
250 g
300 ml
50 ml
60 g
3 ks
2 ks
2 ks
2 ks
1 PL
2 ks
2 PL
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci priveďte do varu 600 ml vody s ryžovým octom, sójovou omáčkou a cukrom. Pridajte bobkové listy a čili papričky. Rebrá narežte tak, aby dva kusy zostali spolu. Všetko pridajte do horúceho vývaru a 1 až 1 ½ hodiny vo vývare varte domäkka.

  2. 2

    Ryžu s anízom a klinčekmi uvarte v jemne osolenej vode podľa návodu na obale.

  3. 3

    Medzitým odmerajte 400 ml vývaru z rebier, preceďte cez sitko do hrnca a zredukujte jemným varením na 300 ml. Kukuričný škrob zmiešajte s 2 až 3 lyžicami studenej vody a pridajte do redukujúceho vývaru. Omáčku nechajte 3 minúty variť.

  4. 4

    Do omáčky pridajte opäť rebrá a nechajte postáť.

  5. 5

    Pak choi očistite a umyte, osušte a pozdĺžne rozštvrťte. Na panvici rozohrejte olej. Pak choi v nej opečte a jemne dochuťte soľou.

  6. 6

    Na servírovanie nasypte ryžu do misiek, navrch pridajte rebrá a pak choi, polejte omáčkou. Ozdobte koriandrom a podávajte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia