Rebierka v sladkokyslej omáčke s jazmínovou ryžou
Foto: ryzasos
Vitajte v kuchyni plnej vôní a chuťových explózií! Dnes vám predstavíme recept na lahodné rebierka v sladkokyslej omáčke, podávané s jazmínovou ryžou. Táto Zobraziť celý popisVitajte v kuchyni plnej vôní a chuťových explózií! Dnes vám predstavíme recept na lahodné rebierka v sladkokyslej omáčke, podávané s jazmínovou ryžou. Táto kombinácia korenistého mäsa a bohatej omáčky je skvelým spôsobom, ako očariť vaše chuťové poháriky. Pripravené s láskou a starostlivosťou, túto lahôdku budete chcieť mať v repertoári pre špeciálne príležitosti alebo len na rozveselenie bežného dňa. Takže, nech sa začne dobrodružstvo v kuchyni plné chutí a vôní!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci priveďte do varu 600 ml vody s ryžovým octom, sójovou omáčkou a cukrom. Pridajte bobkové listy a čili papričky. Rebrá narežte tak, aby dva kusy zostali spolu. Všetko pridajte do horúceho vývaru a 1 až 1 ½ hodiny vo vývare varte domäkka.
- 2
Ryžu s anízom a klinčekmi uvarte v jemne osolenej vode podľa návodu na obale.
- 3
Medzitým odmerajte 400 ml vývaru z rebier, preceďte cez sitko do hrnca a zredukujte jemným varením na 300 ml. Kukuričný škrob zmiešajte s 2 až 3 lyžicami studenej vody a pridajte do redukujúceho vývaru. Omáčku nechajte 3 minúty variť.
- 4
Do omáčky pridajte opäť rebrá a nechajte postáť.
- 5
Pak choi očistite a umyte, osušte a pozdĺžne rozštvrťte. Na panvici rozohrejte olej. Pak choi v nej opečte a jemne dochuťte soľou.
- 6
Na servírovanie nasypte ryžu do misiek, navrch pridajte rebrá a pak choi, polejte omáčkou. Ozdobte koriandrom a podávajte.
Tiež bravčové rebierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu