Nepečená jablková torta
Nepečená jablková torta

Pudingová jablková torta

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, dnes 17:30
Pudingová jablková torta
Foto: Jana Štrbková

Jednoduchá tortička bez pečenia poteší aj šľahačkovou bodkou prevoňanou škoricou.

12
porcií
20 (+ tuhnutie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 ks
2 ČL
8 PL
2 bal.
1 bal.
Škoricová šľahačka:
400 ml (40 %)
1 bal.
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Ošúpané a na kocky nakrájané jablká v hrnci zalejeme 2 dl vody, pridáme celé klinčeky a citrónovú šťavu, varíme asi 5 minút.

  2. 2

    Klinčeky vyberieme a uvarené jablká roztlačíme, pridáme cukor.

  3. 3

    Pudingový prášok rozmiešame v 400 ml studenej vody a vlejeme do jablčnej zmesi. Varíme asi 2 minúty.

  4. 4

    Tortovú formu opláchneme studenou vodou, na dno poukladáme vrstvu piškót, zalejeme tretinou jablkovej zmesi a rovnako postupujeme pri tvorbe ďalších vrstiev. Zakončíme jablkovou vrstvou, vrch uhladíme.

  5. 5

    Tortu necháme úplne vychladnúť a stuhnúť, potom vložíme na hodinu do chladničky.

  6. 6

    Pred podávaním vyšľaháme smotanu so škoricovým cukrom a šľahačku naaranžujeme na tortu. Nakoniec posypeme škoricou.

Diskusia k receptu