Pudingová jablková torta
foodblog Medové motúzy, dnes 17:30

Foto: Jana Štrbková
Jednoduchá tortička bez pečenia poteší aj šľahačkovou bodkou prevoňanou škoricou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpané a na kocky nakrájané jablká v hrnci zalejeme 2 dl vody, pridáme celé klinčeky a citrónovú šťavu, varíme asi 5 minút.
- 2
Klinčeky vyberieme a uvarené jablká roztlačíme, pridáme cukor.
- 3
Pudingový prášok rozmiešame v 400 ml studenej vody a vlejeme do jablčnej zmesi. Varíme asi 2 minúty.
- 4
Tortovú formu opláchneme studenou vodou, na dno poukladáme vrstvu piškót, zalejeme tretinou jablkovej zmesi a rovnako postupujeme pri tvorbe ďalších vrstiev. Zakončíme jablkovou vrstvou, vrch uhladíme.
- 5
Tortu necháme úplne vychladnúť a stuhnúť, potom vložíme na hodinu do chladničky.
- 6
Pred podávaním vyšľaháme smotanu so škoricovým cukrom a šľahačku naaranžujeme na tortu. Nakoniec posypeme škoricou.
Tiež jablková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu