Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami fotorecept

piglin - fotkapiglin, 1. mája 2011
Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami (fotorecept)
Foto: piglin
4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

250 g
250 g
1 ks
2 PL
200 ml teplá
400 g
50 g
200 g
5 PL
50 g na posypanie
100 g




Postup

  1. 1

    Z múky, droždia, soli a teplej vody vyrpacujeme polotuhé cesto a necháme vykysnúť. Špargľu očitíme, odkrojíme dolnú, tvrdú časť a za 10 minút uvaríme vo vode do polomäkka. Nezabudneme vodu dochutiť šťavou z polky citróna, lyžičkou cukru a lyžičkou soli. Foťák máme odložený na stole, ale zabudneme nafotiť fotku pre tento bod...

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme, a položíme na plech (mne vyšla pizza na jeden plech a na jednu okrúhlu formu). Potrieme pestom (nešetríme ňou:)...

    Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme prosciutto a špargľu nakrájané na úhľadné kúsky...

    Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridáme sušené paradjky a natrháme mozzarellu...

    Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...posypeme cheddarom...

    Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a pečieme pri 220 °C 15 minút...

    Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ainy
joj, ako dobre to vyzerá....ale ja neviem špargľu robiť....stále mi zhorkne :-(
bozulka
Takúto robievam aj ja. @ainy , nevaríš ju dlho?Stačí 10-12 min.zelená ešte menej,dávam trošku cukru/špetku/Šparglu robím často počas sezóny a nikdy som nemala horkú.Tvrdé konce nekrájam,ale odlomím.To ti ukáže čo je dobré.