Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami fotorecept
Foto: piglin
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Z múky, droždia, soli a teplej vody vyrpacujeme polotuhé cesto a necháme vykysnúť. Špargľu očitíme, odkrojíme dolnú, tvrdú časť a za 10 minút uvaríme vo vode do polomäkka. Nezabudneme vodu dochutiť šťavou z polky citróna, lyžičkou cukru a lyžičkou soli. Foťák máme odložený na stole, ale zabudneme nafotiť fotku pre tento bod...
- 2
Cesto vyvaľkáme, a položíme na plech (mne vyšla pizza na jeden plech a na jednu okrúhlu formu). Potrieme pestom (nešetríme ňou:)...
- 3
...pridáme prosciutto a špargľu nakrájané na úhľadné kúsky...
- 4
...pridáme sušené paradjky a natrháme mozzarellu...
- 5
...posypeme cheddarom...
- 6
...a pečieme pri 220 °C 15 minút...
- 2
tucsokbogar.blogspot.com/2010/09/gumicukor-hazilag.html...