Recepty, kde je gin
Bruschetta podľa Emanuela Ridiho (S Italem v kuchyni)
Fantastická na raňajky, večeru, i k vínku s priateľmi ...
neviem sa jej dojesť ......
Focaccia plnená II.
Recept na plnenú foccaciu som už jeden pridala. Tá sa ale plnila pred upečením, ...
Sušené paradajky
Sušené paradajky sú väčšinou dosť obľúbené a aj ja ich zbožňujem, preto si robím zásoby
doma...
Penne s bazalkovým pestom
Dnes som si robila domáce bazalkové pesto a dilema čo na obed bola vyriešená
Bazalkové pesto
Tohto roku sa bazalke mimoriadne darilo. Teraz jej hrozí, že pôjde do kvetu tak som...
Špenátové cannelloni s ovčím syrom
Dávno som sa chystala uvariť si cannelloni. S mäsovou plnou som nechcela, lebo zas mäso...
Ajo blanco s mandľami a hroznom
Toastový chlieb namočíme do vody zmiešanej s čerešňovým octom. Kým sa chlieb dobre nasaje, do...
Pizza - vegánska verzia
Nechala som sa inšpirovať @tizian1cat a jej receptom pizza caprese con rucola fresca a kuchárskou knihou Jamieho...
Mäskové slimáky s polentovými knedlíčkami
Keďže žijem v krajine, kde sú slimáky pochúťkou, ale ja som ich ešte nemala odvahu...
Pyrenejská pražma s paradajkovým rizotom
Filety z pražmy umyjeme a osušíme. Narežeme kožu, osolíme, pokvapkáme olejom a necháme odležať....
Jarná rolka
jedávala som v čínskej reštaurácii a vyskúšala som aj doma urobiť, lebo od priateľky som dostala...
Rukolový šalát s malinami a parmezánom
Časť malín rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sito. Pridáme dijonskú horčicu, olivový olej a malinovú...
Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže...
Cestovinový šalát s mozzarellou, čučoriedkami a ríbezľami
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, vyberieme na tanier, preolejujeme a necháme vychladnúť. Osolíme, ...
Rissoni so špargľou a rukolou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a cestoviny premiešame s olivovým olejom. Špargľu očistíme...
Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...
Špargľový krém
Špargľu očistíme a špičky (vršky) odrežeme a šupky a konce zarestujeme na troške masla s olejom...
Variácie sviežej jarnej zeleniny so zemiakovým pyré a plackou
Zemiaky rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť (na pyré) dôkladne umyjeme, do zemiakov urobíme...
Jarná roládka z mletého mäsa
Moj prvý recept do Varechy, o ktorý sa s vami chcem podelit. Moja jarná roládka...
Hummus, hommos, musbaha
Ide o predjedlo, ktoré sa pripravuje z cíceru, tahiny -pasty zo sezamu, citronovej šťavy,...
Cestovinový šalát s dresingom tisíc ostrovov
Brokolicu rozoberieme na ružičky a vložíme do vriacej vody na 5-7min. Vyberieme a opláchneme v studenej...
Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom
Tento šalát rada pripravujem na konci jari, ked sú už dni veľmi horúce a dobre padne...
Domáce pesto
Komerčný recept<br />
Výroba domácich pochúťok s príchuťou Stredomoria, ktoré potešia počas celého roka, býva pomerne...
Pizza
Kto by ju nemal rád? Pizza sa dá pripraviť na milión spôsobov. No dobre možno preháňam...
Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, ...
Gratinované artičoky s ovčím syrom
Artičoky očistíme tak, že odkrojíme asi 2/3 listov, vydlabeme kvetné lôžko, aby sme získali...
Gratinovaný baklažán s mozzarellou
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na...
Plnený fenikel s ragú z lososa, jedlého bôbu a húb
Fenikel očistíme, rozdelíme na jednotlivé vrstvy a blanšírujeme v osolenej vode. Pri podávaní ho naparíme...
Jarný zemiakový šalát
Toto je moje obľúbené jedlo, ktoré robím hlavne na jar s mladou zeleninkou... základ sú...
Chlebové štangle a bryndzová nátierka
Základ tohto receptu je talianska chlebová placka
Focaccia ktorá sa pripravuje mnohými spôsobmi a ja som...
Focaccia plnená
Talianska chlebová placka
Focaccia sa dá robiť na mnoho spôsobov, jednak ako čistá chlebová placka...
Izraelský osviežujúci zeleninovo-syrový šalát
Tento šalát sme mali dnes na raňajky, kedysi som si ho poznačila podľa TV-paprika. Recept...
Bruschetta podľa Emanuela Ridiho (S Italem v kuchyni)
Fantastická na raňajky, večeru, i k vínku s priateľmi ... neviem sa jej dojesť ......
Focaccia plnená II.
Recept na plnenú foccaciu som už jeden pridala. Tá sa ale plnila pred upečením, ...
Sušené paradajky
Sušené paradajky sú väčšinou dosť obľúbené a aj ja ich zbožňujem, preto si robím zásoby doma...
Penne s bazalkovým pestom
Dnes som si robila domáce bazalkové pesto a dilema čo na obed bola vyriešená
Bazalkové pesto
Tohto roku sa bazalke mimoriadne darilo. Teraz jej hrozí, že pôjde do kvetu tak som...
Špenátové cannelloni s ovčím syrom
Dávno som sa chystala uvariť si cannelloni. S mäsovou plnou som nechcela, lebo zas mäso...
Ajo blanco s mandľami a hroznom
Toastový chlieb namočíme do vody zmiešanej s čerešňovým octom. Kým sa chlieb dobre nasaje, do...
Pizza - vegánska verzia
Nechala som sa inšpirovať @tizian1cat a jej receptom pizza caprese con rucola fresca a kuchárskou knihou Jamieho...
Mäskové slimáky s polentovými knedlíčkami
Keďže žijem v krajine, kde sú slimáky pochúťkou, ale ja som ich ešte nemala odvahu...
Pyrenejská pražma s paradajkovým rizotom
Filety z pražmy umyjeme a osušíme. Narežeme kožu, osolíme, pokvapkáme olejom a necháme odležať....
Jarná rolka
jedávala som v čínskej reštaurácii a vyskúšala som aj doma urobiť, lebo od priateľky som dostala...
Rukolový šalát s malinami a parmezánom
Časť malín rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sito. Pridáme dijonskú horčicu, olivový olej a malinovú...
Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže...
Cestovinový šalát s mozzarellou, čučoriedkami a ríbezľami
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, vyberieme na tanier, preolejujeme a necháme vychladnúť. Osolíme, ...
Rissoni so špargľou a rukolou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a cestoviny premiešame s olivovým olejom. Špargľu očistíme...
Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...
Špargľový krém
Špargľu očistíme a špičky (vršky) odrežeme a šupky a konce zarestujeme na troške masla s olejom...
Variácie sviežej jarnej zeleniny so zemiakovým pyré a plackou
Zemiaky rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť (na pyré) dôkladne umyjeme, do zemiakov urobíme...
Jarná roládka z mletého mäsa
Moj prvý recept do Varechy, o ktorý sa s vami chcem podelit. Moja jarná roládka...
Hummus, hommos, musbaha
Ide o predjedlo, ktoré sa pripravuje z cíceru, tahiny -pasty zo sezamu, citronovej šťavy,...
Cestovinový šalát s dresingom tisíc ostrovov
Brokolicu rozoberieme na ružičky a vložíme do vriacej vody na 5-7min. Vyberieme a opláchneme v studenej...
Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom
Tento šalát rada pripravujem na konci jari, ked sú už dni veľmi horúce a dobre padne...
Domáce pesto
Komerčný recept<br /> Výroba domácich pochúťok s príchuťou Stredomoria, ktoré potešia počas celého roka, býva pomerne...
Pizza
Kto by ju nemal rád? Pizza sa dá pripraviť na milión spôsobov. No dobre možno preháňam...
Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, ...
Gratinované artičoky s ovčím syrom
Artičoky očistíme tak, že odkrojíme asi 2/3 listov, vydlabeme kvetné lôžko, aby sme získali...
Gratinovaný baklažán s mozzarellou
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na...
Plnený fenikel s ragú z lososa, jedlého bôbu a húb
Fenikel očistíme, rozdelíme na jednotlivé vrstvy a blanšírujeme v osolenej vode. Pri podávaní ho naparíme...
Jarný zemiakový šalát
Toto je moje obľúbené jedlo, ktoré robím hlavne na jar s mladou zeleninkou... základ sú...
Chlebové štangle a bryndzová nátierka
Základ tohto receptu je talianska chlebová placka Focaccia ktorá sa pripravuje mnohými spôsobmi a ja som...
Focaccia plnená
Talianska chlebová placka Focaccia sa dá robiť na mnoho spôsobov, jednak ako čistá chlebová placka...
Izraelský osviežujúci zeleninovo-syrový šalát
Tento šalát sme mali dnes na raňajky, kedysi som si ho poznačila podľa TV-paprika. Recept...