Jarný paradajkový šalát s čerstvým ovčím syrom fotorecept
Foto: pusta
Tento šalát rada pripravujem na konci jari, ked sú už dni veľmi horúce a dobre padne ako ľahký obed, či večera. Podávam s čerstvým Zobraziť celý popisTento šalát rada pripravujem na konci jari, ked sú už dni veľmi horúce a dobre padne ako ľahký obed, či večera. Podávam s čerstvým pečivom.
porcie
príprava
Suroviny
800 g tvrdšie stredne veľké |
|
400 g /kozí syr |
|
2 ks stredne veľká |
|
2 zväzky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
9 PL |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Umyté paradajky som pokrájala na plátky.
-
2
Pokrájala som zelenú vňať jarnej cibuľky.
-
3
Cibuľu som očistila, pokrájala som ju na mesiačiky a čiastočne som ich rozobrala.
-
4
Ovčí syr som pokrájala na kocky o hrane asi 0,5 cm.
-
5
Pripravila som si ocot a olivový olej.
-
6
Na tanier som rozložila plátky paradajok, čiastočne rozobraté mesiačiky cibule, posolila som ich, a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
7
Na to som dala vrstvu pokrájaného čerstvého ovčieho syra. Túto vrstvu som nesolila, lebo syr je slaný dosť.
-
8
Celé som posypala pokrájanou zelenou vňaťou jarnej cibuľky, šalát som pokvapkala octom a olivovým olejom.
-
9
Podávam tento šalát s čerstvým, doma upečeným pečivom bez odležania pri izbovej teplote, ale možno ho podávať aj vychladený. Je vhodný ako ľahký obed alebo ako ľahká večera. Tiež ho možno podávať ako diétne jedlo pre diabetikov a vegetariánov a pre redukčnú diétu, potom olej možno vynechať, ale nemusí sa. Ak sa nepodáva ako obed, dávky sú polovičné.
varecha.pravda.sk/recepty/sabinovska-hrudka-prekladana-s-...