Pizza
Foto: sissi29

Kto by ju nemal rád? Pizza sa dá pripraviť na milión spôsobov. No dobre možno preháňam milión to asi nebude ale variácií, ktoré si Zobraziť celý popisKto by ju nemal rád? Pizza sa dá pripraviť na milión spôsobov. No dobre možno preháňam milión to asi nebude ale variácií, ktoré si može každý vykúzliť na svojej pizzy je neúrekom.

12-16
porcií
10-15 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
1 kocka (42g)
400 g
2 PL
Povrch:
4-5 PL
1 KL
1 konzerva
3-4 ružičky
1 konzerva
8 plátov
15 dkg
 podľa chuti (môže aj nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Rozmrvené kvasnice rozpustíme v 200 ml teplej vody. Do misy dáme múku, olej a soľ. Pridáme rozpustené kvasnice aj s vodou a vymiesime hladké cesto.

  2. 2

    Z cesta vytvarujeme guľu, poprášime múkou a prikryjeme čistou utierkou. Na teplom mieste necháme postáť 30 až 40 minút, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

  3. 3

    Po pol hodine cesto ešte silno premiesime a na doske rozvaľkáme na veľkosť plechu. Preložíme na maslom vytretý a múkou vysypaný plech a necháme ešte 10 až 15 minút odpočívať.

  4. 4

    Medzitým si kečup zmiešame s pizza korením. Natrieme na pripravené cesto.

  5. 5

    Z tuniaka vylejeme vodu a dáme na polovičku cesta potretého kečupom. Pridáme brokolicu, kukuricu a prípadne ananás. Na druhú polovicu cesta dáme šunku, kukuricu a plesnivý syr. Pizzu pečieme pri 220 stupňoch asi 10-15 minút (veľmi záleži aj od trúby v ktorej pečieme). Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

sissi29
@kuarronald , ja nedávam do cesta mlieko a med. ;-) A čo sa týka kečupu ja viem, ale u nás to tak máme radi. ;-)
cica2
zbožňujeme pizzu a tvoja vyzerá úžasne, mňam:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia