Foto: janicka13
Moj prvý recept do Varechy, o ktorý sa s vami chcem podelit. Moja jarná roládka z mléteho mäsa.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 nasekaná na jemno |
|
1 cajova lyzica |
|
1 cajova lyzica |
|
1 cajova lyzica |
|
1 cajova lyzica |
|
1 cajova lyzica |
|
500 g (bravčové+hovädzie) |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
1 |
|
80 g strúhaný |
|
5 ks celé |
|
2 polievkove lyzice |
|
1 dl vlažné |
|
Postup
-
1
Na zaciatok sa chcem ospravedlnit za makcene. Bohuzil ich na klávesnici nemam, lebo písem z ineho sttu. Dakujem za pochopenie. Tak ide sa na to :). Na miernom ohni osmazíme cibulku a cesnak ( moze byt aj cerstvý pretlacený). Ked sa cibulka osmazí do zlatista, pridáme cervenú papriku, vegetu, cierne mleté korenie a majoránku. Vsetko dobre premiesame a osmazíme uz len 1 munútu na velmi jemnom ohni.
-
2
Do misky s mletým masom pridme tuto zmes a dobre premiesame. Ja uz sol v tomto prípade nepridávam, lebo dávam do zmesi vegetu, ale ak máte radi viac slansie, pridajte stipku soli.
-
3
Pridàme 1dl vlazného mlieka a dobre premiesame.
-
4
Mäso poukladáme na plech a alobal vopred pripraveý. Navrch pridáme horcicu. Mozte ju aj lyzicou rozotriet.
-
5
Pripravíme si prazenicu z 5ks vajicok a pridame strúhaný syr. Dobre premiesame este za tepla.
-
6
Na mäso poukladáme sunku, kukuricu a pripravenú prazenicu.
-
7
Pomocou alobalu roladu skrútime.
-
8
Ak nám vytrcajú kúsky surovýn, prstami jemne potlacíme mäso, aby ich zakrilo.
-
9
Zabalíme roládku do alobalu a vlozíme do vopred predhriatej rúry na 200 stupñou a pecieme 45 minút. Potom roládku vyberieme, odstránime alobal a este pecieme na 180 stupñoch zhruba 15 minút, zalezi od rúry. Ked vidime, ze zacína byt roládka na povrchu chrumkavá, viem, ze uz je hotová.
-
10
Pokrájame ju na koliecka, podávame s ryzou a zeleninkou. Dobrú chut.
Vitaj na Vareche a prispievaj svojimi receptami.:-)