Aljašská treska s mozzarellou

sissi29 - fotkasissi29, 30. mája 2011
Aljašská treska s mozzarellou
Foto: sissi29

Ryby, ryby, rybičky, .

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

4 filety
 na dochutenie
4 KL
 na vytretie formy
1 PL
1 ks
80 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Filety rozmrazíme, pokvapkáme citrónovou šťavou z obidvoch strán a necháme odstáť 5 minút.

  2. 2

    Potom ryby osušíme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Potrieme bazalkovým pestom. Preložíme do maslom vymastenej a olejom pokvapkanej zapekacej misy. Prikryjeme a pečieme asi 30 minút na 200 stupňoch.

  3. 3

    Po 30 minútach ryby vyberieme z rúry. Na vrch poukladáme rajčiny a mozzarellu pokrájanú na kolieska. Zapekáme ešte asi 10 minút. Môžeme podávať s americkými zemiakmi a smotanovým dipom tak ako ja. ;-)

Diskusia k receptu

pivonka
Veľmi sa mi tento recept páči, taká ľahká letná verzia. Akurát si ešte musím urobiť pesto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia