Základ tohto receptu je talianska chlebová placka Focaccia ktorá sa pripravuje mnohými spôsobmi a ja som si vymyslela takýto...
príprava
na 200 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
droždie rozmiešame vo vode, prelejeme do múky....
                                                     - 
                                                    2
                                                    
zamiešame vidličkou, pokiaľ sa dá, potom už rukou zamiesime vláčne cesto...
                                                     - 
                                                    3
                                                    
prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu vykysnúť.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Plech potrieme olivovým olejom a posypeme hrubou soľou. Cesto rukami roztlačíme po plechu na tenšie....
                                                     - 
                                                    5
                                                    
potrieme zmesou oleja a pretlačeného cesnaku. Posypeme ľanovým semienkom.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Pokrájame na asi 4cm široké pásiky...
                                                     - 
                                                    7
                                                    
preložíme vždy po dva pásiky "tvárou" k sebe. Ak treba vrch ešte poolejujeme a prstami povtláčame. Necháme podkysnúť asi pol hodinku. Dáme piecť na 200°C asi 10-15 minút.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Počas pečenia si pripravíme nátierku. Bryndzu a maslo vymiešame, pridáme za 1-2 lyžice kyslej smotany, sladkú mletú papriku a pažitku.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Upečené štangle jeme samotné
                                                     - 
                                                    10
                                                    
s bryndzovou alebo inou nátierkou.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu