Foto: evusik
Základ tohto receptu je talianska chlebová placka Focaccia ktorá sa pripravuje mnohými spôsobmi a ja som si vymyslela takýto...
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
droždie rozmiešame vo vode, prelejeme do múky....
-
2
zamiešame vidličkou, pokiaľ sa dá, potom už rukou zamiesime vláčne cesto...
-
3
prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu vykysnúť.
-
4
Plech potrieme olivovým olejom a posypeme hrubou soľou. Cesto rukami roztlačíme po plechu na tenšie....
-
5
potrieme zmesou oleja a pretlačeného cesnaku. Posypeme ľanovým semienkom.
-
6
Pokrájame na asi 4cm široké pásiky...
-
7
preložíme vždy po dva pásiky "tvárou" k sebe. Ak treba vrch ešte poolejujeme a prstami povtláčame. Necháme podkysnúť asi pol hodinku. Dáme piecť na 200°C asi 10-15 minút.
-
8
Počas pečenia si pripravíme nátierku. Bryndzu a maslo vymiešame, pridáme za 1-2 lyžice kyslej smotany, sladkú mletú papriku a pažitku.
-
9
Upečené štangle jeme samotné
-
10
s bryndzovou alebo inou nátierkou.
Diskusia k receptu