Chlebové štangle a bryndzová nátierka fotorecept

evusik - fotkaevusik, 6. mája 2011
Chlebové štangle a bryndzová nátierka (fotorecept)
Foto: evusik

Základ tohto receptu je talianska chlebová placka Focaccia ktorá sa pripravuje mnohými spôsobmi a ja som si vymyslela takýto...

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. 1

    droždie rozmiešame vo vode, prelejeme do múky....

    Chlebové štangle a bryndzová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zamiešame vidličkou, pokiaľ sa dá, potom už rukou zamiesime vláčne cesto...

    Chlebové štangle a bryndzová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu vykysnúť.

    Chlebové štangle a bryndzová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech potrieme olivovým olejom a posypeme hrubou soľou. Cesto rukami roztlačíme po plechu na tenšie....

    Chlebové štangle a bryndzová nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potrieme zmesou oleja a pretlačeného cesnaku. Posypeme ľanovým semienkom.

    Chlebové štangle a bryndzová nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokrájame na asi 4cm široké pásiky...

    Chlebové štangle a bryndzová nátierka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    preložíme vždy po dva pásiky "tvárou" k sebe. Ak treba vrch ešte poolejujeme a prstami povtláčame. Necháme podkysnúť asi pol hodinku. Dáme piecť na 200°C asi 10-15 minút.

    Chlebové štangle a bryndzová nátierka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Počas pečenia si pripravíme nátierku. Bryndzu a maslo vymiešame, pridáme za 1-2 lyžice kyslej smotany, sladkú mletú papriku a pažitku.

    Chlebové štangle a bryndzová nátierka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečené štangle jeme samotné

    Chlebové štangle a bryndzová nátierka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    s bryndzovou alebo inou nátierkou.

    Chlebové štangle a bryndzová nátierka (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

jerica
návšteva sa má "po chlebe" , vynikajúce!! už je tam , na FB !!
janazjarku
Paráda !! To bude prekvapko k májovej bryndzovej pomazánke :-) v BB máme predajňu s košiarovou ozajstnou bryndzou tak ma dnes čaká prechádzka už sa teším na tú vôňu z rúry (cesnakovú) a šup do KK
merylas
Recepis láká k vyzkoušení. Na chuť bryndzy jsem si sice chvíli zvykala, ale zamilovala jsem si ji.
marcy
ja,že po obede mnou ani nehne :-)....a už slintám
zdezda
super recept aj kdnešnému nervnému hokeju:-), veľmi sa mi páči
janger
Krasne stangle. A veru taku vybornu majovu bryndzu vam zavidim, tu nie je :-(.
evusik
@tizian1cat máš pravdu, domáce je domáce.... veď už je aj zjedené, ani na ten hokej nezostalo :-)
marianna76
super, teším sa na ne, tiež by som si dala... no čo-musím si ich sama urobiť. Dík
baboja
No,to sa neda neslintat.Vonia to az sem.Uzasna dobrota.Len bryndzu budem musiet pohladat.Ukladam.
babidka
uz iba urobit tie stangle:-)bryndzu mam vlastnu....:-)
marcy
Babidka, :-)ako dlho necháš zrieť hrudu a pri akej teplote ?
galka01
...super dobrý nápad...ukladám a určite vyskúšam...