Cibuľa veľká

Cibuľa veľká ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Vianočná kapustnica z lesa

    Vianoce sú moje najobľúbenejšie sviatky a ja chcem, aby bolo i jedlo výnimočné. Aj kapustnica. Preto musí mať iné ingrediencie, inak chutiť a inak voňať ako tá bežná. Recept som vytvorila z viacerých kapustníc,...

  • Farebné kuracie mäsko

    Farebné kuracie mäsko

    Toto soté som po prvý krát ochutnala u švagrinej a bolo mňam. Príprava je jednoduchá, rýchla, zato efekt - výborný!

  • Recept bez obrázku

    Kukuricová polievka

    Na olivovom oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú červenú papriku a zalejeme 900 ml vody. Pridáme kocku zeleninového bujónu a po zovretí vody mrazenú kukuricu, paradajkový pretlak a vegetu.

  • Recept bez obrázku

    Biftek z tuniaka

    Do tlakového hrnca nalejeme 250 ml vody. Biftek z tuniaka potrieme slnečnicovým olejom, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v múke. Jemne zatrasieme, aby prebytočná múka opadala. Medzitým na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme...

  • Recept bez obrázku

    Tatranské morčacie stehná

    Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni mám rodinné vďakyvzdanie, ak famílii pripravím morčacie stehná po tatransky. Recept sa mi zrodil v hlave, keď som sa...

  • Prekladaná kapusta

    Prekladaná kapusta

    Bravčové mäso na hrubšie alebo nadrobno posekáme. Pridáme posekanú cibuľu, dáme do kastróla a udusíme. Podľa potreby podlievame vodou. Na druhej panvici opražíme pokrájanú slaninu a klobásu. Zvlášť uvaríme kyslú kapustu.

  • Recept bez obrázku

    Koložvárska hubová kapusta

    Na veľkej cibuli pokrájanej nadrobno udusíme huby, osolíme ich a okoreníme. Druhú cibuľu tiež pokrájame nadrobno, podusíme, pridáme mletú červenú papriku a podusíme na nej kyslú kapustu.

  • Recept bez obrázku

    Muflonie stehno na staročeský spôsob

    Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, dáme na pekáč, nakrájame cibuľu, pridáme stehno, koreniny, cesnak a ocot.

  • Recept bez obrázku

    Cviklovo–zemiakový šalát

    Cviklu a zemiaky varíme v šupke asi 30–40 minút.

  • Cukinový koláč

    Cukinový koláč

    Cukinu nastrúhame na hrubom strúhadle, rovnako aj syr tofu, papriku nasekáme na kocky. Primiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.

  • Hovädzí burger s modrým syrom a whisky karamelizovanými cibuľkami

    Hovädzí burger s modrým syrom a whisky karamelizovanými cibuľkami

    Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá voda. Vyskúšajte moderný recept s whisky šéfkuchára Petra Kulčára z reštaurácie Upside Down v Bratislave.

  • Recept bez obrázku

    Fazuľový šalát s materinou dúškou

    Fazuľu namočíme, necháme ju napučať, potom ju uvaríme a scedíme.

  • Šafranová polievka

    Šafranová polievka

    V hrnci orestujeme cibuľu a pór na olivovom oleji. Pridáme zemiaky, šafran, rascu, vývar a varíme, kým sa zemiaky nerozvaria.

  • Recept bez obrázku

    Šošovicová polievka s kyslou kapustou

    Najskôr šošovicu umyjeme a uvaríme do polomäkka. Pridáme k nej kapustu a celú cibuľu.

  • Recept bez obrázku

    Bravčový guláš

    Na oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mletú papriku a na kocky nakrájané mäso. Po chvíli zalejeme vodou a privedieme do varu. Pridáme bujóny, prilejeme paradajkový pretlak, horčicu, soľ, mleté čierne korenie...

  • Recept bez obrázku

    Huby na smotane s chrenom

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a opláchnuté, nahrubo pokrájané huby, ochutíme vegetou a podusíme asi 20 minút. Keď sa huby začnú variť, zoberieme penu.

  • Recept bez obrázku

    Tatársky biftek z húb

    Huby očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na panvicu s olejom pridáme zomleté huby, mierne osolíme a za stáleho miešania dusíme tak, aby sme ich zbavili prebytočnej vody. Podusenú zmes dochutíme podľa vlastnej chuti.

  • Recept bez obrázku

    Hlivovo–fazuľový paprikáš

    Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a potom prihodíme koreniny a soľ. Trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme asi 20 minút.

  • Recept bez obrázku

    Pečené baklažány

    Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni v polovici oleja. Medzitým ošúpeme rajčiny (najlepšie je ich na chvíľu namočiť do vriacej vody) a nakrájame na kocky. Cibuľu...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist