Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou fotorecept
Foto: tejaja
Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Špargľu olúpeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm dlhé. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky 5 mm hrubé.
- 2
Do vymasteného pekáča dáme polovicu zemiakových plátkov. Posypeme ich čerstvo nastrúhanou kurkumou so soľou.
- 3
Posypeme nakrájanou špargľou.
- 4
Na ňu dáme na kolieska nakrájanú klobásu.
- 5
Zakryjeme druhou polovicou zemiakov a opäť okoreníme čerstvo nastrúhanou kurkumou so soľou.
- 6
V mlieku dobre rozmiešame vajíčka a zalejeme zemiaky.
- 7
Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme na 180 °C asi 50 minút. Potom alobal odstránime a dopečieme dozlata.
- 8
Poznámka: Môžeme použiť aj zelenú alebo fialovú špargľu. Rozdiel je iba v lúpaní - bielu špargľu lúpeme celú, zelenú a fialovú iba do tretiny.
Tiež pečené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu