Pečené zemiaky
Pečené zemiaky

Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 24. apríla 2024
Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou (fotorecept)
Foto: tejaja

Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
300 g
200 g
200 ml
3 ks
 (na vymastenie pekáča)




Postup

  1. 1

    Špargľu olúpeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm dlhé. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky 5 mm hrubé.

  2. 2

    Do vymasteného pekáča dáme polovicu zemiakových plátkov. Posypeme ich čerstvo nastrúhanou kurkumou so soľou.

    Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posypeme nakrájanou špargľou.

    Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na ňu dáme na kolieska nakrájanú klobásu.

    Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryjeme druhou polovicou zemiakov a opäť okoreníme čerstvo nastrúhanou kurkumou so soľou.

    Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V mlieku dobre rozmiešame vajíčka a zalejeme zemiaky.

    Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme na 180 °C asi 50 minút. Potom alobal odstránime a dopečieme dozlata.

    Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Poznámka: Môžeme použiť aj zelenú alebo fialovú špargľu. Rozdiel je iba v lúpaní - bielu špargľu lúpeme celú, zelenú a fialovú iba do tretiny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia