Oravské fazuľové taštičky z lístkového cesta

pomfritka - bez fotkypomfritka, 5. apríla 2016
Oravské fazuľové taštičky z lístkového cesta
Foto: pomfritka

Recept vynašla moja mamka keď skúšala jedno obdobie rôzne jedlá s fazuľou. Najprv som bola zaskočená kombináciou ale keďže maminka je výborná kuchárka, smelo Zobraziť celý popisRecept vynašla moja mamka keď skúšala jedno obdobie rôzne jedlá s fazuľou. Najprv som bola zaskočená kombináciou ale keďže maminka je výborná kuchárka, smelo som sa do taštičiek pustila. Odvtedy sme ich piekli každý víkend keď som prišla z internátu domov. Recept som dala ochutnať aj mojim priateľom, ktorí po vyslovení fazuľa v lístkovom ceste zaváhali ale po ochutnaní ma vždy pýtali aby som z domu doniesla nejakú tú misku fazuľových buchiet. V rozširovaní pokračujem a všetkým chutí :)

4
porcie
30 minút
príprava
25-30 minút
na 170-180 °C

Suroviny

2 konzervy
250 ml
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na olej dáme cibuľku, podusíme a pridáme fazuľu (buď môžete kúpiť konzervu alebo dopredu uvariť surovú, ja používam rýchlejší spôsob s konzervou a fazuľu vždy opláchnem), pasírované paradajky (môže byť aj pretlak ale ja mám radšej pasírované paradajky lebo pre mňa je pretlak kyslý), koreniny (kurkuma asi jedna malá lyžička, ostatné po štipke, ale každý podľa chuti). Necháme podusiť 2 min a pridáme najemno postrúhaný alebo rozmixovaný zemiak na zahustenie. Necháme prevrieť cca 5 min, nemusí sa to dlho keďže sa to zapeká ešte v rúre.

    Oravské fazuľové taštičky z lístkového cesta - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto si vyvaľkáme. My sme zvyknuté cesto rozdeliť na také širšie obdĺžniky aby keď tam vložíte plnku asi o veľkosti PL, tak cesto pekne zavriete. Samozrejme môžete vyskúšať aj iné tvary :) Na záver ponatierame vajíčkom a šup do trúby.

  3. 3

    Pečieme asi 15-20 minút na 170-180 °C alebo ako je každý zvyknutý piecť lístkové cesto, treba ho prizerať :)

  4. 4

    Jedno naše bežné balenie lístkového cesta vyjde približne na celú várku. Ak Vám aj niečo zvýši, treba to nechať vychladnúť a odložiť do mrazničky a môžete využiť pri ďalšom pečení.

  5. 5

    Dobrú chuť !!

Diskusia k receptu

pomfritka
@Jujoska (5.4.2016 09:22)

Dakujeme! Nemam namietky proti chili vylepseniu, len my sme nikdy nevarili palive jedla cize aj recept je bez chili :) vyskusajte a dajte vediet ako to dopadlo :)
jack
Super,určite u nás nájde uplatnenie.Ďakujem za skvelý nápadik.Pekný večer.
pomfritka
@Haji (5.4.2016 16:47)

V tejto kombinacii som ho este neskusala ale dajte vediet ako to chutilo :)
stanci11
to je fakt nezvyčajná kombinácia,,,čiže ju samozrejme musím vyskúšať ;) veď samé dobré ingrediencie sa kombinujú, to musí byť fajná slaná zobka ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia