Foto: lekorica
Tento veľmi jednoduchý a obľúbený recept mám od mojej starej mamy. Vždy som sa tešila keď prišla k nám a pripravila nám ho.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky v šupke si uvaríme, ošúpeme a nakrájame na koliečka. Panvicu si osprejujeme olivovým olejom a zemiačky opekáme dozlatista. Nakoniec ich trochu prisolíme.
- 2
Druhú panvicu tiež osprejujeme olivovým olejom. Cibuľku si nakrájajme na tenké pásiky a opekáme, kým nám trochu nezhnedne (vtedy má výbornú nasladlú chuť). Nakoniec zemiaky poukladáme na tanier a dozdobíme opečenou cibuľkou.
- 2
Samozrejme. Aj moja starka to robievala na masti. Tak by to malo byt po spravnosti.
Lebo na obrázku sú také, ako sa nakrájali, nijaké úlomky.
Dakujem.
@Marienka44 opatrne som ich dvoma vidlickami obracala. ;-)