Opekané zemiaky s cibuľkou

lekorica - fotkalekorica, 4. apríla 2016
Opekané zemiaky s cibuľkou
Foto: lekorica

Tento veľmi jednoduchý a obľúbený recept mám od mojej starej mamy. Vždy som sa tešila keď prišla k nám a pripravila nám ho.

4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
3 ks
na osprejovanie panvice
na dochutenie




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke si uvaríme, ošúpeme a nakrájame na koliečka. Panvicu si osprejujeme olivovým olejom a zemiačky opekáme dozlatista. Nakoniec ich trochu prisolíme.

  2. 2

    Druhú panvicu tiež osprejujeme olivovým olejom. Cibuľku si nakrájajme na tenké pásiky a opekáme, kým nám trochu nezhnedne (vtedy má výbornú nasladlú chuť). Nakoniec zemiaky poukladáme na tanier a dozdobíme opečenou cibuľkou.

    Opekané zemiaky s cibuľkou - obrázok 2

Diskusia k receptu

haji
Můj děda tuto kombinaci miloval, samozřejmě že na sádle. Oliváč v kuchyni byl dříve něco jako fata morgána.
lekorica
@Haji (4.4.2016 14:47)
Samozrejme. Aj moja starka to robievala na masti. Tak by to malo byt po spravnosti.
marienka44
Zemiaky pri opekaní miešame varechou? Alebo obraciame opatrne, aby sa neporušil guľatý tvar?
Lebo na obrázku sú také, ako sa nakrájali, nijaké úlomky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia