Opekané zemiaky s cibuľkou

lekorica - fotkalekorica, 4. apríla 2016
Opekané zemiaky s cibuľkou
Foto: lekorica

Tento veľmi jednoduchý a obľúbený recept mám od mojej starej mamy. Vždy som sa tešila keď prišla k nám a pripravila nám ho.

4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
3 ks
na osprejovanie panvice
na dochutenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke si uvaríme, ošúpeme a nakrájame na koliečka. Panvicu si osprejujeme olivovým olejom a zemiačky opekáme dozlatista. Nakoniec ich trochu prisolíme.

  2. 2

    Druhú panvicu tiež osprejujeme olivovým olejom. Cibuľku si nakrájajme na tenké pásiky a opekáme, kým nám trochu nezhnedne (vtedy má výbornú nasladlú chuť). Nakoniec zemiaky poukladáme na tanier a dozdobíme opečenou cibuľkou.

    Opekané zemiaky s cibuľkou - obrázok 2

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Můj děda tuto kombinaci miloval, samozřejmě že na sádle. Oliváč v kuchyni byl dříve něco jako fata morgána.
Zemiaky pri opekaní miešame varechou? Alebo obraciame opatrne, aby sa neporušil guľatý tvar?
Lebo na obrázku sú také, ako sa nakrájali, nijaké úlomky.

Pridaj komentár k receptu: