Foto: patincatsomekitchen
Jeden zo spôsobov, ako pripraviť hlivu a nestráviť príliš veľa času v kuchyni / alebo pri kotlíku / a napriek tomu vytvoriť výdatné plnohodnotné Zobraziť celý popisJeden zo spôsobov, ako pripraviť hlivu a nestráviť príliš veľa času v kuchyni / alebo pri kotlíku / a napriek tomu vytvoriť výdatné plnohodnotné jedlo je hlivový guláš. Príjemne zahreje, zasýti a navyše vďaka hlive telu dodá množsvo superlátok. Jediné, na čo si treba dávať pozor je, aby ste guláš dostatočne ochutili a osolili. Ja používam najmä himalájsku soľ, ktorá solí trošku inak ako klasická kuchynská alebo morská soľ.... http://www.patincatsomekitchen.com/hlivovy-gulas
Postup
-
1
Hlivu očistite a pokrájajte na menšie kúsky.
- 2
Cibuľu nakrájajte nadrobno. Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Po chvíli pridajte hlivu a zalejte vriacou vodou.
- 3
Strúčiky cesnaku pretlačte a pridajte do hrnca, ochuťte soľou, celým aj mletým čiernym korením, rascou a majoránom. Zemiaky očistite, nakrájajte a pridajte do hrnca.
- 4
Varte asi 50 minút, nech sa všetky chute dobre premiešajú. Pred koncom varenia pridajte mletú červenú papriku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Radox1 (4.2.2017 11:34)
nemam problem s radami, nie som profesionalny kuchar tak sa ucim, takze paprika sa moze varit aj tak dlho, nezhorkne nakoniec?
Ešte j tej himalajskej soli, ja som tiež kúpila takú ružovú v Kauflande (majú aj v Jednote), ale či je to pravá, neviem, podľa tej ceny, ale by ma zaujímalo, čím je iná, viac slaná? asi by som ju mala ochutnať, to ma nenapadlo.
Variť sa môže ľubovoľne dlho, ale RESTOVAŤ len krátko. ;-)
dakujem, mne sa zda ze je menej slana a jemnejsia, treba vyskusat :)
ja to kupujem vo velkom sacku, male balenia budu urcite drahsie