Hlivový guláš

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 4. februára 2017

Jeden zo spôsobov, ako pripraviť hlivu a nestráviť príliš veľa času v kuchyni / alebo pri kotlíku / a napriek tomu vytvoriť výdatné plnohodnotné jedlo je hlivový guláš. Príjemne zahreje, zasýti a navyše vďaka hlive telu dodá množsvo superlátok. Jediné, na čo si treba dávať pozor je, aby ste guláš dostatočne ochutili a osolili. Ja používam najmä himalájsku soľ, ktorá solí trošku inak ako klasická kuchynská alebo morská soľ.... http://www.patincatsomekitchen.com/hlivovy-gulas

Suroviny

1 kg
3 ks
500 g
3 strúčiky
2 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hlivu očistite a pokrájajte na menšie kúsky.

  2. 2

    Cibuľu nakrájajte nadrobno. Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Po chvíli pridajte hlivu a zalejte vriacou vodou.

  3. 3

    Strúčiky cesnaku pretlačte a pridajte do hrnca, ochuťte soľou, celým aj mletým čiernym korením, rascou a majoránom. Zemiaky očistite, nakrájajte a pridajte do hrnca.

  4. 4

    Varte asi 50 minút, nech sa všetky chute dobre premiešajú. Pred koncom varenia pridajte mletú červenú papriku.

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
krasna prezentacia aj blog.ale mozno by bolo dobre si osvojit zaklady metodiky varenia,lebo ml.paprika ide do cibuloveho zakladu,aby sa v tuku rozvinuli jej vlastnosti,a nie na zaver.ale rozhodne je to na viac ako na 1*,ako ti niekto dal hned na zaciatku.tu totiz plati,ked sa recept priblizi k profesionalnej uprave,je zo zavisti aj takymto sposobom degradovany.
Krásná práce, s postupem s mletou paprikou se přidávám k @Radox1 , ale stejně zpravidla přidám špetku sólo na závěr, paprika se chová jinak, i tento způsob má své kouzlo. Bobkový list a jalovec si přidám, je to moje oblíbené koření. Krásné foto, jsi šikulka!
@Patincatsomekitchen , ak môžem trochu poradiť k tej paprike - ako ostatní predomnou, aj ja si k nim pridávam, ale pripomeniem, že keď už máš popraženú cibuľku a ideš dávať papriku, zníž plameň na minimum alebo odstav na chvíľu hrniec bokom, pomiešaj a potom pokračuj vo varení ( ak ideš dávať rascu, tak ju môžeš pridať k tej paprike tiež a popražiť). Potom už len daj hlivu (alebo mäso, ak robíš s ním), prilej vodu......
Ešte j tej himalajskej soli, ja som tiež kúpila takú ružovú v Kauflande (majú aj v Jednote), ale či je to pravá, neviem, podľa tej ceny, ale by ma zaujímalo, čím je iná, viac slaná? asi by som ju mala ochutnať, to ma nenapadlo.
@Patinca...... a @Ilusa , tiež si myslím, že je zdravšia a iná ako obyčajná, len som mala na mysli, že cenovo sa líši ak si kúpim pol kg balenie Himalajskej soli, stojí, menej, ako keď si ju kúpim v malej "skleničke" na posyp, kde jej je ozaj málo ale drahšia tuším ako tá polkilová.
Práve dnes som pozerala v tej malej fľaštičke himal. soľ, stála 3,99€, to je dosť, kým tá polkilová je lacnejšia sa zdá......
Vyborny gulášik , robím často a robím na pikantno s peperoncinom. Dávam menej vody, aby to nebola taká polievka a na záver pridám lyžicu solamylu . A k tomu tmavú bagetku posypanu hrubozrnnou soľou.,výborná kombinácia.
práve varím, pridala som trošku štiplavého "sajrajtu" z mexika - bez čoho sa žiadny guláš u nás nevarí :) a ešte som tam šupla menší nastúhaný zemiak - tak uvidím aké to bude :)

Pridaj komentár k receptu: