Dusený špenát s vajcom

cesminaz - fotkacesminaz, 12. apríla 2016
Dusený špenát s vajcom
Foto: cesminaz

Jednoduché,rýchle a chutné :-)

2-3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrste
1 ks
3 ks
podla chuti




Postup

  1. 1

    Toto jedlo je strasne jednoduché,velmi rychlo hotove a chutne.Istotne robievaju mnohi z vas špenát na takyto spôsob,ale predsa to sem pridavam ako inšpiraciu pre tych,ktori to nahodou nepoznaju :-) Budeme potrebovat cibulu,vajcia a 2 velke hrste špenatu... Podla počtu stravníkov si treba množstvo surovin prisposobit..

    Dusený špenát s vajcom - obrázok 1
  2. 2

    V panvici si rozohrejeme olej,dame naň na kocky nakrajanu cibulu,trocha ju osolime a nechame zosklovatit.Potom pridame pokrajany špenat,osolime a zakryte udusime do mäkka.Nasledne si v jednom pohari rozšlahame vajcia a popolievame nimi spenat.Bez miešania chvilku necháme na ohni,aby vajíčka prešli varom..

  3. 3

    Sù to výborné raňajky,alebo priloha či lahkà večera. Ja zvyknem občas popiect na kocky pokrajane udene tofu a posypat nim uz hotove jedlo.Má to potom taku prijemnu udenu chut :-) Podáva sa väcsinou s kuskom pečiva. Dobrù chuť :-)

    Dusený špenát s vajcom - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Mám uloženo, nastává sezóna špenátu, už se těším!
mijaita
@cesminaz přidavam trochu mléka nebo smetany do toho dušení, špenát je o třídu jemnější, lahodnější, stačí málo. Kvuli železu pouzivam sojove.
cesminaz
@alex37 ..presne ako vravis ;-) Kde ze si bola? Davno som ta tu nevidela :-) Dufam ze je vsetko v poriadku.Pozdravujem a pekny den! @haji @dzejsik @danila budem rada,ak vyskusate.Zacina sa sezona špenatu,tak to treba vyuzit na viacero sposobov :-) @izabelka mozu kludne skusit aj "nešpenatoši" ;-) @mijaita znie dobre co vravis,ale zda sa mi,ze by to bolo potom nieco na sposob omacky či privarku.Toto je take "natur" :-)
popoluska340
Nemam doma spenat,ale Polnicek som vcera kupila do salatu,tak vyskusam s tym.A zajtra kupim Spenat.Takto to nepoznam.Nastal cas chudnutia par kileciek,tak zaradim na veceru.
monty469
No špenát už pomaly rastie, tak si počkám a urobím. Pekný recept :-)
cesminaz
@popoluska340 veru na chudnutie je to vhodne :-)) Nech sa ti dari :-) @monty469 aj nam spenat estelen kuka,ale tentoraz urobim ako moja susedka..zasadim aj v oktobri(prezimuje) aby som uz takyto cas tiez mala :-)
babav
Vyborne zdrave jedlo . Robim casto , bez cibule , spenat ( baby)iba primiesam
k rozlahanym vajciam .
popoluska340
Dievcata pochutila som si.Dala som ten polnicek,vsak su to tiez listy,ako spenat.Zajtra kupim spenat a spravim,si znova.Pridala som k tomu trocha chilli omacky,a mnamka velika.


kecemis
Velmi vdacne a rychle jedlo na ranajky. Ja si obcas pridam okrem chilli omacky aj za lyzicku dijon horcice. 5*
cesminaz
@babav my mame spenat radi,takze u nas v tom je viac spenatu nez vajec :-) @popoluska340 no super :-) Neviem sice co je polnicek,ale hlavne je,ze som ta inspirovala :-) Mas tam sice podla fotky viac vajec nez listov :-) to ma viac vajcovu chut,ale nevadi.Vyskusaj tak s tym spenatom ako pises,no a potom sa ozvi :-) Pekny den prajem. @kecemis ano su to vdacne a zdrave ranajky.A podla chuti si ich ako pises,moze kazdy dochutit :-)
marta23
Áno, polníček, ktorý dostať teraz v Lidli, sa na to jedlo hodí ako stvorený. Dala by som aj trochu údenej slaninky na spodok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia