Kuracie prsia s nivovou omáčkou a tarhoňou

pekajka - fotkapekajka, 6. júla 2016
Kuracie prsia s nivovou omáčkou a tarhoňou
Foto: pekajka

Viem, že to nie je nijaký prevratný recept, ale možno nie každému napadne takáto kombinácia, a stane sa tak tento môj recept aspoň inšpiráciou pre gazdinky, ktoré hľadajú recept na rýchly, chutný a finančne nenáročný obedík. Dobru chuť prajem! :)

5
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 bal
150 ml
2 strúčiky
1 bal
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    MÄSO Na panvici si rozohrejeme olej. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, prekrojíme na tenšie plátky a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme a prudko opečieme na oleji. Keď máme všetko mäso opečené, položíme ho do jedného hrnca, zalejeme vodou tak, aby mäsko bolo zakryté, pridáme vegetu a cesnak, ktorý sme prelisovali. Dusíme asi 25 minút, kým mäso nie je mäkké.

  2. 2

    NIVOVÁ OMÁČKA Smotanu na varenie privedieme do varu. Keď začne vrieť, pridáme do nej nivu, ktorú sme prstami rozmrvili. Pomiešame a omáčka je hotová. (ak je príliš riedka, pridáme kľudne aj obyčajný syr, ktorý sme postrúhali. Ak je príliš hustá a uz nemáme smotanu, pridáme mlieko a na variči ešte premiešame.)

  3. 3

    TARHOŇA Celé balenie vysypeme do hrnca. Primiešame 1 PL oleja, osolíme a dáme do rúry na 200°C. Občas miešame, pečieme asi 10 minút alebo kým nám tarhoňa pekne nezačne hnednúť. Keď je už pekne hnedá, odmeriame si rovnaké množstvo vriacej vody (ak 1 šálka tarhone, tak 1 šálka vriacej vody). Premiešame a položíme naspäť do rúry, už však do vypnutej. Počkáme, kým tarhoňa všetku vodu nevsaje.

  4. 4

    CIBUĽKA Takto pripravená cibuľa sa naozaj hodí k tomuto jedlu. Cibuľku nakrájame na mesiačiky a vložíme do rozpáleného oleja. Ak ju zakryjeme pokrievkou, spraví sa rýchlejšie. Počkajte, kým sa spraví do chrumkava, zlejte olej a hotovo.

  5. 5

    Dobrú chuť!

    Kuracie prsia s nivovou omáčkou a tarhoňou - obrázok 5

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Mám podobný recept, ktorý je u nás TOP. Kuracie prsia pred osmažením prešpikujem kopou cesnaku a posypem hodne tymiánom, mäsko sa môže dusiť na bielom víne (spolu s vodou) a omáčku robím priamo do šťavy s mäsom. Väčšinou robím k nemu ryžu. Recept som si prispôsobila, dávno to varil v TV niektorý herec z teľaciny. Oplatí sa vyskúšať.
tie prsia staci urobit ako stejk - len opiect, vobec ich netreba dusit. Aj by krajsie vyzerali. Chvalim tvoj postup na jednoduchu omacku bez muky a taveneho syra. Ja pridavam aj trochu prelisovaneho cesnaku.A paci sa mi priprava tarhone v rure, takto som to este nerobila, davam opekat v hrnci na sporaku
Si šikulka, mäsko tak robievam,no veru som ho neskombinovala s tarhoňou, hoci tarhoňu mám rada... tiež si ma zaujala prípravou samotnej tarhone, ja ju robievam klasicky v hrnci... si ozaj šikulka! len tak ďalej!
Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za komentare. Trochu som mala obavy, takéto jedlá som začala variť iba nedávno, doteraz som iba piekla koláče a torty, ale vaše komentáre ma veelmi potesili :) @Marienka44 nie, hrniec je cely cas odkrytý :)
Ja som v rúre zvykla občas robiť ryžu, ale skúšala som aj tarhoňu, ale hrniec mám vždy zakrytý, aby sa mi tekutiny neodparili skôr, než bude zmäknutá a aby sa nevysušila. Veď sa má dusiť a nie opekať......
neznasam nivove omacky.moc slane.nivu zamenit za gorgonzolu a hned to bude tip top :-D
lahky,rychly,fajny receptik.robievam
dnes som robila na večeru. Bolo to výborné, akurát omáčky sa mi zdalo málo ale šak lahko dorobím. A ja tiež nelúbim vôbec nivu ale táto omáčka mi velmi chutila a navyše taká lahká :)



Pridaj komentár k receptu: