Kuracie prsia s nivovou omáčkou a tarhoňou

pekajka - fotkaPekajka, 6. júla 2016 21:22
Ďalšie recepty »

Kuracie prsia s nivovou omáčkou a tarhoňouFoto: pekajka

Viem, že to nie je nijaký prevratný recept, ale možno nie každému napadne takáto kombinácia, a stane sa tak tento môj recept aspoň inšpiráciou pre gazdinky, ktoré hľadajú recept na rýchly, chutný a finančne nenáročný obedík. Dobru chuť prajem! :)

5
porcií
50 min
príprava
40 min
na 200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    MÄSO Na panvici si rozohrejeme olej. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, prekrojíme na tenšie plátky a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme a prudko opečieme na oleji. Keď máme všetko mäso opečené, položíme ho do jedného hrnca, zalejeme vodou tak, aby mäsko bolo zakryté, pridáme vegetu a cesnak, ktorý sme prelisovali. Dusíme asi 25 minút, kým mäso nie je mäkké.

  2. 2

    NIVOVÁ OMÁČKA Smotanu na varenie privedieme do varu. Keď začne vrieť, pridáme do nej nivu, ktorú sme prstami rozmrvili. Pomiešame a omáčka je hotová. (ak je príliš riedka, pridáme kľudne aj obyčajný syr, ktorý sme postrúhali. Ak je príliš hustá a uz nemáme smotanu, pridáme mlieko a na variči ešte premiešame.)

  3. 3

    TARHOŇA Celé balenie vysypeme do hrnca. Primiešame 1 PL oleja, osolíme a dáme do rúry na 200°C. Občas miešame, pečieme asi 10 minút alebo kým nám tarhoňa pekne nezačne hnednúť. Keď je už pekne hnedá, odmeriame si rovnaké množstvo vriacej vody (ak 1 šálka tarhone, tak 1 šálka vriacej vody). Premiešame a položíme naspäť do rúry, už však do vypnutej. Počkáme, kým tarhoňa všetku vodu nevsaje.

  4. 4

    CIBUĽKA Takto pripravená cibuľa sa naozaj hodí k tomuto jedlu. Cibuľku nakrájame na mesiačiky a vložíme do rozpáleného oleja. Ak ju zakryjeme pokrievkou, spraví sa rýchlejšie. Počkajte, kým sa spraví do chrumkava, zlejte olej a hotovo.

  5. 5

    Dobrú chuť!

    Kuracie prsia s nivovou omáčkou a tarhoňou - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist