Krevetové risotto videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 25. apríla 2024

Krémové, talianske a žiadne iné, nie suché, nie s hráškom a mrkvou :)

1
porcia
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 steblo
2 ks
1 strúčik
1 ks
1 ČL
1 hrsť
100 ml
štipka
500 ml
1 hrsť (nevarené)
1 malý plátok
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Do hlbokej panvice alebo hrnca vlej olivový olej (1 PL) a speň na ňom na malé kocky nakrájanú cibuľu (alebo šalotku), ktorej spoločnosť spríjemníš nasekanou stonkou z vňate, ančovičkami, soľou a korením. Mierna teplota, 2-3 minútky.

  2. 2

    Po tomto čase pridáš pretlačený cesnak, polovicu čili papričky a oregano. Stále miešanie, minúta, dávaš pozor na cesnak, kuchyňa už nenormálne rozvoniava.

  3. 3

    Až teraz pridáš za plnú hrsť arborio ryže - s obyčajnou ryžou nedosiahneš požadovanú krémovosť a štruktúru. Ale neboj, už ju je dostať všade, takže neváhaj, veľmi rýchlo si ju obľúbiš! Na minútku ju opraž s ostatným základom.

  4. 4

    Začína fáza pridávania a miešania. V zásade je celý fór iba v tom, že prileješ tekuté a miešaš, miešaš, miešaš na strednom výkone, ono si to buble, vsakuje, ryža pohybom púšťa škrob, risotto sa zahusťuje a chuť sa koncentruje. Prvé tam ide víno, každý interval má niečo cez minútu, všetko hraj podľa ucha. Pridáš šafran, ktorý dodá mega chuť a krásnu farbu a potom už len naberačka horúceho vývaru zakaždým. Easy!

  5. 5

    Minútu pred koncom tam pridaj olúpané krevety (ich šupky kľudne vhoď do vývaru, ešte viac ho vychutíš) a vmiešaj ich do hmoty. Potom odstav sporák a na záver do risotta vmiešaj maslo a nastrúhaný parmezán. Krémovosť level Androméda. Dielo nalož na tanier, dozdob lístkami vňate, zbytkovou čili a hoblinami parmezánu.

  6. 6

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame : @walrus.buko

Diskusia k receptu