Boršč

mysiacik - fotkamysiacik, 20. februára 2019
Boršč
Foto: mysiacik
30 minút
príprava
200 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (mäsové)
1 ks
600 g (s kosťou)
1 ks
2 ks
2 ks
1 ks malý
2 ks
4 ks
6 ks
5 ks
250 g prerastená
5 ks uvarená
4 ks
 čerstvá
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som do nej všetky kosti a aj mäso, najlepšie by bolo, kebyže sú kosti s kusom mäsa. Necháme zovrieť a ako pri vývaroch, sitkom odoberieme šuminy.

  2. 2

    Keď máme vývar čistý, pridáme doň bobkový list, celé čierne korenie a celé nové korenie, osolíme podľa chuti. Takto necháme mäso variť, kým sa nám mäso neoddeľuje od kosti.

  3. 3

    Mäso vyberieme, do vývaru ďalej dáme na drobno nastrúhanú kapustu. Zeleninu si tiež nastrúhame na jemno, mrkvu, petržlen, zeler, a nakrájanú polovicu cibule. Všetko zmiešame a polovicu pridáme do polievky ku kapuste. Pridáme taktiež polovicu nastrúhanej cvikly a zemiaky nakrájané na kocky a pretlačený cesnak. Necháme variť.

  4. 4

    Počas varenia si všetko, čo nám zostalo opečieme na panvičke a postupne pridávame do polievky. Teda začneme slaninkou, opečieme si ju a pridáme do hrnca, nasleduje druhá polovica cibule, ktorú taktiež opečieme do zalatista a pridáme do hrnca. tak isto spravíme aj so zmiešanou zeleninkou, ktorá nám zostala. Nakoniec, si dáme na panvicu cviklu, opečieme a pridáme pretlak. Necháme povariť a taktiež dáme do hrnca. Zamiešame a necháme variť. Keď už máme zeleninku uvarenú, na záver pridáme obraté mäso z kostí a nakrájane mäso, necháme 10 minút povariť. Úplne na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebom a kyslou smotanou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Boršč je jedno z naj jedál. Dobre to tí Rusi a Ukrajinci vymysleli. Veru dávno som ho nevarila . Už aj idem na to. Ja som nič neopekala, ale skúsim Tvoj recept.