Cuketovy relish fotorecept

kecemis - fotkaKecemis, 20. júla 2016 8:30
Ďalšie recepty »
Cuketovy relish (fotorecept)Foto: kecemis

Tento relish je vhodny tak k masu, hamburgeru, ako aj len jednoducho na chlieb s maslom, pastekov, alebo syrokremom. Recept som dostal uz davnejsie na jednej farme v Ontariu. Drobnu upravu, ktoru som urobil je ze som Cukor zredukoval na polovicu. Zdalo sa nam to velmi sladke, ked som to robil po prvy raz.

15 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 - 3 ks
1 ks
1 ks
5 ČL
1 - 1,5 l
3 poháre
1 ČL
1 ČL
1 PL
1 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravil a poumyval som potrebne suroviny. Ja som robil z viac nez dvojnasobnej davky, takze preto je na obrazku toho viac.

    Cuketovy relish (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyru cuketu som obrezal na koncoch a nastruhal na tensie pasiky. Dal som ju stiect z vody do sitka.

    Cuketovy relish (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasekal som si na drobno cibulu a

    Cuketovy relish (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ..paprika. Ja som tam prihodil aj dve jalapeno, pre istotu.

    Cuketovy relish (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V miske som si zmiesal koreniny a horcicu, okrem soli a octu a dobre som premiesal.

    Cuketovy relish (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vacsieho hnca som dal predmixovane koreniny, zalial octom a ked mi to zacalo vriet, pridal som nastruhanu a nasekanu zeleninu. Prisypal som sol a dobre premiesal.

    Cuketovy relish (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ked mi to zacalo vriet, pridal som skrob, zamiesal a stiahol teplo, len aby si relish trosicku pobublaval.

    Cuketovy relish (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto som to varil a miesal asi 30 minut. Treba to obcas miesat, rado sa to pripecie na dno.

    Cuketovy relish (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pred tym so robieval len na okamzitu spotrebu z jednej davky. Z jednej davky som maval okolo 2 litre. Teraz som mal viac cukiet, tak som sa rozhodol vyskusat ich zavarit. Pre okamzitu spotrebu dajte do poharov a do chladnicky minimalne na 12 hodin. Nam to vydrzalo takto 4 tyzdne. Nie ze by sa pokazili, ale nevydrzali, zmizli. Mne vyslo 9 pol litrovych poharov. Sterilizoval som 20 minut. V pripade, ze je to velmi vodove, pouzite dierkovanu naberacku, aby voda odtiekla.

    Cuketovy relish (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist