Foto: kecemis
Tento relish je vhodny tak k masu, hamburgeru, ako aj len jednoducho na chlieb s maslom, pastekov, alebo syrokremom. Recept som dostal uz davnejsie Zobraziť celý popisTento relish je vhodny tak k masu, hamburgeru, ako aj len jednoducho na chlieb s maslom, pastekov, alebo syrokremom. Recept som dostal uz davnejsie na jednej farme v Ontariu. Drobnu upravu, ktoru som urobil je ze som Cukor zredukoval na polovicu. Zdalo sa nam to velmi sladke, ked som to robil po prvy raz.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravil a poumyval som potrebne suroviny. Ja som robil z viac nez dvojnasobnej davky, takze preto je na obrazku toho viac.
-
2
Umyru cuketu som obrezal na koncoch a nastruhal na tensie pasiky. Dal som ju stiect z vody do sitka.
-
3
Nasekal som si na drobno cibulu a
-
4
..paprika. Ja som tam prihodil aj dve jalapeno, pre istotu.
-
5
V miske som si zmiesal koreniny a horcicu, okrem soli a octu a dobre som premiesal.
-
6
Do vacsieho hnca som dal predmixovane koreniny, zalial octom a ked mi to zacalo vriet, pridal som nastruhanu a nasekanu zeleninu. Prisypal som sol a dobre premiesal.
-
7
Ked mi to zacalo vriet, pridal som skrob, zamiesal a stiahol teplo, len aby si relish trosicku pobublaval.
-
8
Takto som to varil a miesal asi 30 minut. Treba to obcas miesat, rado sa to pripecie na dno.
-
9
Pred tym so robieval len na okamzitu spotrebu z jednej davky. Z jednej davky som maval okolo 2 litre. Teraz som mal viac cukiet, tak som sa rozhodol vyskusat ich zavarit. Pre okamzitu spotrebu dajte do poharov a do chladnicky minimalne na 12 hodin. Nam to vydrzalo takto 4 tyzdne. Nie ze by sa pokazili, ale nevydrzali, zmizli. Mne vyslo 9 pol litrovych poharov. Sterilizoval som 20 minut. V pripade, ze je to velmi vodove, pouzite dierkovanu naberacku, aby voda odtiekla.
Dakujem za odpoved aj rcp.
5*
K tomu octu je cider ocot, ktory je slabsi, ako regularny ocot. Zvycajne cider ocot ma 4-5%. To neznamena, ze nemoze byt silnejsi. Moj cider bol 5%. Oproti povodnej davke v recepte boli 3 litre, som znizil davku na polovicu, pretoze aj Cukor davam polovicny. V surovinach pisem 1-1.5 litra, takze mozete vyskusat s 1 litrom. Podla chute vzdy sa da pridat viac.
@afataga ja sa ospravedlnujem, mozno nabuduce na Slovensku si zoberiem nejaky rychlokurz geniality:)
hlasim sa ako lektorka :-)
@afataga urcite si pocitila to mierne zemetrasenie sposobene kamenom, ktory mi spadol zo srdca, pretoze uz mam najlepsiu lektorku. A to bez namahy a hladania.
@petrovicky , @marikafil dakujem.
@havino Tanicka, mas pravdu s tou horcicou, si mi to pripomenula. Moja mamina to robila, myslim raz alebo 2x, ale nejak sa to u nas neuchytilo. Tak to prestala robievat. Myslim, ze mozes nehat zahustit len odparenim, ale ta lyzica skrobu tomu dava ten glejovity, alebo leskly (neviem ako to lepsie nazvat, mne sa paci vyraz glejovy) vzhlad. Chutovo nema ziaden vplyv na vyslednu chut, je to proste pre oci, pretoze tie jedia prve.
na časový posun som ja zvyknutá, mám deti za morom.