Foto: nonna
Od našej mäsiarskej firmy MECOM som dostala darček, okrem ich kuchárskej knihy a kalendára aj niekoľko ich výrobkov. Párky som sa rozhodla použiť netradičnejšie Zobraziť celý popisOd našej mäsiarskej firmy MECOM som dostala darček, okrem ich kuchárskej knihy a kalendára aj niekoľko ich výrobkov. Párky som sa rozhodla použiť netradičnejšie do svojho receptu, ktorý ponúknem do ich ďalšej kuchárskej knihy pre tento rok. Nasýtené tuky najmä zo slaniny a syru som vyvážila množstvom cibule a cesnaku, ktoré tieto látky pomáhajú odbúravať. Celer okrem minerálnych látok dodal polievke aj svoju výraznú chuť a arómu. Tavený syr ju zjemnil a Diabolská zmes vytvorila pikantnú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 x 89 g |
|
30 g |
|
3 x 47 g trojuholníčky |
|
cca 3 x 100 g |
|
40 g |
|
30 g |
|
3 veľké strúčiky |
|
25 g |
|
2 ČL |
|
3/4 KL |
|
1/2 KL |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Ošúpeme cibuľu a cesnak, očistíme celer a umyjeme aj s pórom. Cesnak nakrájame na tenké plátky, cibuľu na tenké polmesiačiky a tie ešte napoly, celer na tenké prúžky, pór na kolieska.
-
3
Slaninu pokrájame na malé kocky, párky na tenké kolieska, syr na tenké plátky.
-
4
Maslo rozohrejeme, orestujeme na ňom cesnak asi minútku.
-
5
Pridáme cibuľu a za miešania necháme mierne zvädnúť počas troch minút. Zaprášime múkou, premiešame.
-
6
Podlejeme prehriatou vodou, aby cibuľa bola zaliata kúsok nad svoj povrch, pridáme celer, pór, mierne osolíme, okoreníme čubricou a varíme dvadsaťpäť minút.
-
7
Pridáme syr, premiešame, necháme roztopiť - asi štyri minúty.
-
8
Preložíme do mixéru a rozmixujeme.
-
9
Slaninu vyškvaríme, pridáme párky a za miešania opečieme počas šiestich minút.
-
10
Zaprášime Diabolskou zmesou, premiešame.
-
11
Pridáme do rozmixovanej cibuľovo-celerovej polievky.
-
12
Veľa príjemných zážitkov pri ochutnávaní!
Diskusia k receptu