Hutná cibuľačka MECOMKA fotorecept

nonna - fotkanonna, 25. februára 2016
Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept)
Foto: nonna

Od našej mäsiarskej firmy MECOM som dostala darček, okrem ich kuchárskej knihy a kalendára aj niekoľko ich výrobkov. Párky som sa rozhodla použiť netradičnejšie do svojho receptu, ktorý ponúknem do ich ďalšej kuchárskej knihy pre tento rok. Nasýtené tuky najmä zo slaniny a syru som vyvážila množstvom cibule a cesnaku, ktoré tieto látky pomáhajú odbúravať. Celer okrem minerálnych látok dodal polievke aj svoju výraznú chuť a arómu. Tavený syr ju zjemnil a Diabolská zmes vytvorila pikantnú chuť.

2
porcie
20 minút
príprava
59 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 x 89 g
30 g
3 x 47 g trojuholníčky
cca 3 x 100 g
40 g
30 g
3 veľké strúčiky
25 g
2 ČL
3/4 KL
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ošúpeme cibuľu a cesnak, očistíme celer a umyjeme aj s pórom. Cesnak nakrájame na tenké plátky, cibuľu na tenké polmesiačiky a tie ešte napoly, celer na tenké prúžky, pór na kolieska.

    Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninu pokrájame na malé kocky, párky na tenké kolieska, syr na tenké plátky.

    Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maslo rozohrejeme, orestujeme na ňom cesnak asi minútku.

    Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme cibuľu a za miešania necháme mierne zvädnúť počas troch minút. Zaprášime múkou, premiešame.

    Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podlejeme prehriatou vodou, aby cibuľa bola zaliata kúsok nad svoj povrch, pridáme celer, pór, mierne osolíme, okoreníme čubricou a varíme dvadsaťpäť minút.

    Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme syr, premiešame, necháme roztopiť - asi štyri minúty.

    Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Preložíme do mixéru a rozmixujeme.

    Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Slaninu vyškvaríme, pridáme párky a za miešania opečieme počas šiestich minút.

    Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zaprášime Diabolskou zmesou, premiešame.

    Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridáme do rozmixovanej cibuľovo-celerovej polievky.

    Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Veľa príjemných zážitkov pri ochutnávaní!

    Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Syry, Zeleninové jedlá, Slovenská kuchyňa, Obed, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

epka
Krásne prezentovaný a iste chutný recept, ukladám si do KK a najbližšie vyskúšam.
1x nonna