Foto: zlota1
Ostalo mi veľa halušiek, ktoré boli pôvodne ku kurčaťu na smotane, tak ich bolo treba nejako zúžitkovať)).
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Brokolicu umyjeme,očistíme,nakrájame na ružičky a uvaríme v osolenej vode domäkka.
- 2
Pokiaľ nemáte zvyšné halušky ako ja, tak si uvaríte halušky.
- 3
Plech vymastíme tukom, vysypeme strúhankou a naspodok nasypeme halušky. Osolíme, okoreníme a posypeme na kúsky nakrájanou slaninkou a na kolieska nakrájanou cibuľou.
- 4
Do vysokej nádoby si vklepneme vajíčka, pridáme créme fraiche alebo smotanu, ochutíme bylinkami podľa vlastnej chuti, ja som dávala pesto z medvedieho cesnaku, za malú lyžičku, osolíme, okoreníme, zalejeme mliekom, toľko, aby zálievka po rozmiešaní mala cca konzistenciu riedkeho palacinkového cesta.P olovicu zálievky vylejeme na halušky.
- 5
Uvarenú brokolicu scedíme, trošku popučíme a navrstvíme na halušky, opäť trošku posolíme, zalejeme zbytkom zálievky, bohato posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry na cca 30 min. pri 200st. Halušky môžte nahradiť aj cestovinou, podľa vašej chuti. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu