Co takhle dát si zelí? Milovníci kyslej kapusty si prídu na svoje.
na 200 °C
Suroviny
| 700 g (pliecko) |
|
| 700 g |
|
| 700 g |
|
| 4 strúčiky |
|
| 1 ks |
|
| 200 ml |
|
| 400 ml |
|
| 3 ks |
|
| 1/2 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| na vymastenie pekáča |
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme ich a nakrájame na pol centimetrové kolieska.
- 2
Cesnak a cibuľu ošúpeme, nasekáme na jemno. Na panvici rozpálime masť, krátko osmažíme cibuľu s cesnakom. K tomu pridáme mleté mäso a za stáleho miešania opečieme. Potom pridáme červenú mletú papriku.
- 3
Podlejeme vývarom, a tekutinu necháme na miernom ohni sčasti vyvariť. Osolíme a okoreníme.
- 4
Mäso dusíme zhruba 20 minút.
- 5
Kapusta: ak treba premyjeme ju, v hrnci si necháme skaramelizovať cukor, pridáme na malé kocky nakrájanú slaninku, maslo a premiešame. Pridáme kapustu a podusíme asi 10 minút.
- 6
Formu na zapekanie vymastíme. Na dno dáme jednu tretinu kapusty, na kapustu poukladáme polovicu nakrájaných zemiakov, a na to polovicu mäsa.
- 7
Na to dáme ďalšiu vrstvu kapusty, zvyšok zemiakov, mäso a posledná vrstva je kapusta.
- 8
Smotanu rozšľaháme s vajíčkami so soľou, korením a muškátovým orieškom. Zmes vylejeme na nákyp, a pečieme 35 až 40 minút pri teplote 200 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu