Foto: mesiar50
K tejto polievke sa mi skvelo hodil obyčaný cesnakový posúch od @kimlo.
Suroviny
1000 g |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
4 - 5 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
2500 ml |
|
Koreniny: | |
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 veľká PL |
|
1 ČL (pridaná ku koncu varenia) |
|
1 ks (kto ich nerád tak nemusí použiť) |
|
Postup
-
1
Ahojte. Najprv si prichystáme zeleninu ktorú si pokrájame na kocky.
-
2
Posmažíme si cibuľu a potom k nej pridáme rascu celú a zmes krátko posmažíme.
-
3
K cibule primiešame mrkvu a petržlen a zeleninu trochu posmažíme.
-
4
Pokračujeme pridaním mäsa ktoré sme predošle pokrájali na úhľadné kocky.Mäso tiež posmažíme iba krátko.
-
5
Ďalej na mäso nasypeme jednu veľkú polievkovú lyžicu mletej červenej papriky.Dielo mäsa a zeleniny premiešame.
-
6
K hotovujúcemu sa jedlu prilejeme horúcu vodu a pridáme doň aj koreniny ktoré máme radi.Ja som do jedla pridal korenie čierne mleté,rascu drvenú,vegetu podravka bez glutamanu a soľ.Polievku privedieme k varu a pomali ju varíme cca.20 min.
-
7
Po uplynutí 20-tich minút do polievky pridáme zemiaky a pokačujeme vo varení ešte zhruba 50 minút resp.pokiaľ sa nám všetky suroviny neuvaria.
-
8
Keď sa mi guláš uvaril,tak som do neho namiešal ešte 1 KL papriky červenej mletej,čili a majoránku.Jedlo som premiešal a vzápätí som ho z tepelného zdroja stiahol.Jedlo musí byť riadne schladené a až potom môže putovať do chladničky.Je dobré ho sem,tam premiešať,aby sa vychladilo aj jadro guláša.
Ďakujem ti pekne.
Srdečne ti ďakujem.
@jack
Ďakujem ti pekne.
@kecemis
Ďakujem ti pekne priateľu.