Karfiolové karí s cícerom

blissofplants - fotkablissofplants, 24. apríla 2024

Odporúčam toto jedlo uvariť v pomalom hrnci, keďže sa chute lepšie prepoja.

Suroviny

 podľa vlastného výberu
1/2 ks (nakrájaná nadrobno)
2 strúčiky (nakrájané nadrobno)
1 ks nakrájaný
1/4 ks
250 g (namočený cez noc vo vode)
podľa potreby
1 ks
1/4 ks
3-4 PL
200 ml
2 ks
2 bobule
2 ks
 (voliteľné)
 (voliteľné)




Postup

  1. 1

    V pomalom hrnci na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, postupne pridáme nakrájaný stonkový zeler a papriku. Pridáme vopred namočený cícer, koreniny a zalejeme vodou a varíme kým je cícer mäkký.

  2. 2

    Približne v polovicu varenia pridáme kokosové mlieko, paradajkové pyré, ružičky karfiolu a nakrájanú mrkvu. Na záver varenia pridáme ryžové rezance.

  3. 3

    Hotové jedlo pokvapkáme limetkovou šťavou a môžeme pridať nakrájanú jarnú cibuľku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia