Foto: blissofplants
Odporúčam toto jedlo uvariť v pomalom hrnci, keďže sa chute lepšie prepoja.
Suroviny
podľa vlastného výberu |
|
1/2 ks (nakrájaná nadrobno) |
|
2 strúčiky (nakrájané nadrobno) |
|
1 ks nakrájaný |
|
1/4 ks |
|
250 g (namočený cez noc vo vode) |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
1/4 ks |
|
3-4 PL |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
2 bobule |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(voliteľné) |
|
|
|
(voliteľné) |
|
Postup
-
1
V pomalom hrnci na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, postupne pridáme nakrájaný stonkový zeler a papriku. Pridáme vopred namočený cícer, koreniny a zalejeme vodou a varíme kým je cícer mäkký.
- 2
Približne v polovicu varenia pridáme kokosové mlieko, paradajkové pyré, ružičky karfiolu a nakrájanú mrkvu. Na záver varenia pridáme ryžové rezance.
- 3
Hotové jedlo pokvapkáme limetkovou šťavou a môžeme pridať nakrájanú jarnú cibuľku.
Tiež karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu