Nedeľný obed som pripravila už dnes, zajtra môžem oddychovať s vyloženými nohami :-) Netvrdím, že je to originál segedín, ale ja ho pripravujem takto.
Suroviny
1,5 kg |
|
1 kg |
|
2 Ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1,5 ČL |
|
3 ČL |
|
2 ČL |
|
3 ks |
|
4 guličky |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
500 ml |
|
500 ml |
|
3 (rovné) PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky a cibuľu na menšie kúsky.
-
2
Do hrnca dáme roztopiť bravčovú masť, orestujeme cibuľu do zlatova a pridáme k nej rascu. Chvíľu restujeme.
-
3
Pridáme mäso a restujeme kým sa nezatiahne.
-
4
Potom pridáme ostatné koreniny, soľ a bobkový list. Zalejeme horúcou vodou a dusíme dovtedy, pokiaľ nie je mäso polomäkké na miernom plameni (množstvo korenín čiže čierne mleté korenie, č. mletá paprika, vegeta a soľ je presné. Stále dávam všetko od oka a podľa chuti, ale kvôli vareche začínam všetko vážiť a odmeriavať (-: )
-
5
Keď je mäso polomäkké, pridáme scedenú kyslú kapustu (ak treba tak aj premyjeme, ja som mala kapustu v plechovke z LIDL, tú premývať netreba) a dusíme do mäkka.
-
6
Teraz do mäsa vylejeme 250 ml smotany na varenie. Do vedľajšej nádoby vylejeme zbytok smotany, pridáme kyslú smotanu a múku. Dôkladne rozmiešame a vylejeme do segedínskeho guľášu, Premiešame a krátko povaríme. Odstavíme a môžeme jesť.
-
7
Podávame s parenou knedľou, ktorej recept som zverejnila samostatne :-) Dobrú chuť !
Přeji krásnou jarní neděli! Copak nás nazvedlo?! Slovo vegeta... Monty napsala vegeta bez glutamátu - je to SUŠENÁ ZELENINA, dá se koupit nejen v obchodě se zdravou výživtou. A dá se použít tento název i pro doma dělanou směs sušené zeleniny a to jak kořenové, tak listové. Je-li to možné, "kočkujme se" s "Mírou". Jednoho jsem znala, byl pííííp, ale neznamená, že "míra" je jen to jedno...