Fajnový segedínsky guláš fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 5. marca 2016
Fajnový segedínsky guláš (fotorecept)
Foto: monty469

Nedeľný obed som pripravila už dnes, zajtra môžem oddychovať s vyloženými nohami :-) Netvrdím, že je to originál segedín, ale ja ho pripravujem takto.

Suroviny

1,5 kg
1 kg
2 Ks
2 PL
1 ČL
1,5 ČL
3 ČL
2 ČL
3 ks
4 guličky
1 ČL
3 PL
500 ml
500 ml
3 (rovné) PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky a cibuľu na menšie kúsky.

    Fajnový segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme roztopiť bravčovú masť, orestujeme cibuľu do zlatova a pridáme k nej rascu. Chvíľu restujeme.

    Fajnový segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mäso a restujeme kým sa nezatiahne.

    Fajnový segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme ostatné koreniny, soľ a bobkový list. Zalejeme horúcou vodou a dusíme dovtedy, pokiaľ nie je mäso polomäkké na miernom plameni (množstvo korenín čiže čierne mleté korenie, č. mletá paprika, vegeta a soľ je presné. Stále dávam všetko od oka a podľa chuti, ale kvôli vareche začínam všetko vážiť a odmeriavať (-: )

    Fajnový segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso polomäkké, pridáme scedenú kyslú kapustu (ak treba tak aj premyjeme, ja som mala kapustu v plechovke z LIDL, tú premývať netreba) a dusíme do mäkka.

    Fajnový segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz do mäsa vylejeme 250 ml smotany na varenie. Do vedľajšej nádoby vylejeme zbytok smotany, pridáme kyslú smotanu a múku. Dôkladne rozmiešame a vylejeme do segedínskeho guľášu, Premiešame a krátko povaríme. Odstavíme a môžeme jesť.

    Fajnový segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s parenou knedľou, ktorej recept som zverejnila samostatne :-) Dobrú chuť !

    Fajnový segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Kremnicky (6.3.2016 10:26)
Přeji krásnou jarní neděli! Copak nás nazvedlo?! Slovo vegeta... Monty napsala vegeta bez glutamátu - je to SUŠENÁ ZELENINA, dá se koupit nejen v obchodě se zdravou výživtou. A dá se použít tento název i pro doma dělanou směs sušené zeleniny a to jak kořenové, tak listové. Je-li to možné, "kočkujme se" s "Mírou". Jednoho jsem znala, byl pííííp, ale neznamená, že "míra" je jen to jedno...
Milá @Haji ďakujem ti :-) S vegetou je to presne tak ako si písala. Zvyknem si robiť domácu vegetu, ale mi už došla tak som použila vegetu z obchodu bez glutamátu . Myslím , že jedna čl vegety na také množstvo mäsa nikoho nezabije. Na také komentáre, ako napr. Kremnický už nereagujem , lebo na začiatku som si užila s určitou osobou dosť a nemienim sa zbytočne s niekým naťahovať . Si zlatá ešte raz ďakujem :-* Keď v lete budem vegetu robiť tak pridám na varechu. Čakám na svoju zeleninu , ktorú si dopestujem
@monty ,si tu krátko,ale varíš podľa mojej chuti a mojich zvyklosti, konečne vidím segedín, že si pridala kapustu rovno k mäsu a nie zvlášť, ja len takto, ako som bola učená a videné u mamy, ja len dávam sladku smotanu a dochucujem, napriek tomu že je to kyslá kapusta, aj citronom, aj cukrom ešte