Langoše podľa Juraja Baču
Juraj Bača
herec a moderátor, 24. apríla 2024
herec a moderátor, 24. apríla 2024
Foto: Archív Juraja Baču
Tieto langoše sa naučil robiť v šou Pečie celé Slovensko jej moderátor Juraj Bača.
8 ks
porcií
porcií
40 (+ kysnutie) minút
príprava
príprava
15 minút
na 170-180 °C
na 170-180 °C
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások a počkáme, kým narastie.
- 2
V mise vymiešame múku, soľ, jogurt a kvások do kompaktného cesta. Môže sa trochu lepiť, ale múku už nepridávame.
- 3
Cesto necháme 20 minút zakryté kysnúť pri izbovej teplote alebo 2 hodiny v chladničke. Môžeme aj cez noc na čo najchladnejšom mieste chladničky.
- 4
Na naolejovanej podložke vytvarujeme placky podľa veľkosti, akú preferujeme, a necháme ešte prikryté a naolejované podkysnúť.
- 5
Olej zohrejeme na 170-180 °C a langoše vyprážame do zlatohneda z oboch strán.
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu