Kuracia pečeň podľa Katky fotorecept

patroveckypitrs - fotkaPatroveckypitrs, 17. apríla 2016 14:00
Ďalšie recepty »

Tento recept som získal od mojej známej. Takto pečeň upravená ziska veľmi lahodnú chuť. Často si ju takto robíme.

3-4
porcie
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, plus olej a soľ. Pečeň som umyl a nechal v celosti, len tie žilky som orezal.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu som krájal na polmesiace.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jablko ošúpal. Prerezal na štvrtky a potom na tenšie plátky. Cesnak som rozpučil a nasekal. Všetko si pripravíme, lebo potom to pôjde rýchlo, tak nech to je poruke.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca som na olej dal opiecť cibuľu. Keď začne chytať hnedastú farbu, tak pridám do cibule cesnak a klinčeky. Chvíľu premiešam nech to pekne prevonia.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridám pečeň a jablko naraz a okorením mletým čiernym korením. Premiešam a restujem. Po chvíle pridám kečup a miešam. Ono to pustí trochu šťaví no nie moc. Tak pozor nech to neprihorí. Jablka keď sa začnú rozpadať aj pečeň je už hotová tak pridám majorán a trochu soli. Premiešam a odstavím zo sporáka. Ide to veru rýchlo.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto upravenú pečeň môžete jesť s chlebom, pečivom na raňajky, alebo s ryžou i zemiakmi na obed. U nás to bolo na raňajky a pretože bolo pekne tak sa podávalo na dvore. Želám aj Vám dobrú chuť. Je to veľmi dobré.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist