Kuracia pečeň podľa Katky fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 17. apríla 2016

Tento recept som získal od mojej známej. Takto pečeň upravená ziska veľmi lahodnú chuť. Často si ju takto robíme.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
4 strúčiky
3 - 4 ks
2 PL
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, plus olej a soľ. Pečeň som umyl a nechal v celosti, len tie žilky som orezal.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu som krájal na polmesiace.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jablko ošúpal. Prerezal na štvrtky a potom na tenšie plátky. Cesnak som rozpučil a nasekal. Všetko si pripravíme, lebo potom to pôjde rýchlo, tak nech to je poruke.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca som na olej dal opiecť cibuľu. Keď začne chytať hnedastú farbu, tak pridám do cibule cesnak a klinčeky. Chvíľu premiešam nech to pekne prevonia.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridám pečeň a jablko naraz a okorením mletým čiernym korením. Premiešam a restujem. Po chvíle pridám kečup a miešam. Ono to pustí trochu šťaví no nie moc. Tak pozor nech to neprihorí. Jablka keď sa začnú rozpadať aj pečeň je už hotová tak pridám majorán a trochu soli. Premiešam a odstavím zo sporáka. Ide to veru rýchlo.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto upravenú pečeň môžete jesť s chlebom, pečivom na raňajky, alebo s ryžou i zemiakmi na obed. U nás to bolo na raňajky a pretože bolo pekne tak sa podávalo na dvore. Želám aj Vám dobrú chuť. Je to veľmi dobré.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

terinka55
Aj moji chlapi pečeň majú radi, tak urobím aj podľa Teba, ďakujem za tip. Dobrý recept si dal.
denyany
Takto pečeň robievam aj ja, môžem potvrdiť, že je to veľmi chutné. Niekedy nedám kečup, alebo namiesto neho dám trocha horčice- to je zas iná chuť.
sracz
Vynikajúca reprodukcia, vynikajúca chuť, kamarát @patroveckypitrs hodná nasledovania! ... slintám; stars; KK!
mrnousik
Mňam, pečienka a jablčko idu spolu :) Toto ukladam a isto vyskušam ako variantu k rannej šunke so syrom k čerstvemu pečivku :)
jozka2
Peter,tuto verziu pripravy pecene poznam aj ja a je velmi chutna.Jablcka dodaju vybornu chut.5.
cesminaz
Aj ja pecienku lubim a tuto tvoju by som tiez ochutnala :-)
veronikkka
Milý @Pitrs ,
tiež robievam, lenže bez kečupu.
zodpovedne potvrdzujem, že výborný recept si pridal, pečeň a jablko spolu je dobrota veľká :-)
Veľká pochvala a samozrejme 5* Ti patrí!
monty469
Veľmi dobrá kombinácia. Pečeň máme radi na rôzne spôsoby :-)
begonia2
Dala by som si na raňajky miesto maslového rožku, ktorý teraz jem. 5*.
bystro
Teraz som dojedol ohromné, len jednu chybu to má, je toho málo. Zjedol som to skoro cele, a ešte som dostal po ušiach. Že mám nechať ochutnať. Posielam ***** a k.k.
marienka44
Davnejsie sme robili pecienku s jablkom (bez Tvojich ostatných prímesí) a jedlo bolo nasladlé. Ako tú sladkú chuť zredukovať?
patroveckypitrs
Ďakujem Vám za pekné komentáre. Pre @marienka44 tá chuť sa pravé redukuje tými ostatnými prímesami, ktoré nie sú moje. Tento recept totiž pochádza od Brezna zo 60 rokov minulého storočia a priateľke ho robila ešte jej mama.
klukodvody
No játra kdykoliv a jakkoliv a také si občas střihnu jídlo s ovocem a tohle si dáme také a proto ukládám a 5* jasných a zdravíme.
afataga
teraz som si vlastne uvedomila, ze som uz davno robila cosi velmi podobne s jablkom, rcp bol tusim z nejakeho kalendara a bolo to dobre, takze dakujem za pripomenutie, len ja z bravcovej a sol a korenie az na tanieri a miesto kecupu pretlak a chilli
malusa
Tie placky sú nejaký vírus, lebo sa mi stale objavujú pri kliknuti na akykolvek recept aj kucharska kniha je len tento recept.
luclup
Doma tiez robievame pecen s jablkami, a je to skvela pochutka (: Pekny recept!
sasabo
Veľmi sme si pochutili, zmiešali sme s cestovinami z kukuričnej múky.