Kuracia pečeň podľa Katky fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 17. apríla 2016

Tento recept som získal od mojej známej. Takto pečeň upravená ziska veľmi lahodnú chuť. Často si ju takto robíme.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
4 strúčiky
3 - 4 ks
2 PL
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, plus olej a soľ. Pečeň som umyl a nechal v celosti, len tie žilky som orezal.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu som krájal na polmesiace.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jablko ošúpal. Prerezal na štvrtky a potom na tenšie plátky. Cesnak som rozpučil a nasekal. Všetko si pripravíme, lebo potom to pôjde rýchlo, tak nech to je poruke.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca som na olej dal opiecť cibuľu. Keď začne chytať hnedastú farbu, tak pridám do cibule cesnak a klinčeky. Chvíľu premiešam nech to pekne prevonia.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridám pečeň a jablko naraz a okorením mletým čiernym korením. Premiešam a restujem. Po chvíle pridám kečup a miešam. Ono to pustí trochu šťaví no nie moc. Tak pozor nech to neprihorí. Jablka keď sa začnú rozpadať aj pečeň je už hotová tak pridám majorán a trochu soli. Premiešam a odstavím zo sporáka. Ide to veru rýchlo.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto upravenú pečeň môžete jesť s chlebom, pečivom na raňajky, alebo s ryžou i zemiakmi na obed. U nás to bolo na raňajky a pretože bolo pekne tak sa podávalo na dvore. Želám aj Vám dobrú chuť. Je to veľmi dobré.

    Kuracia pečeň podľa Katky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
Takto pečeň robievam aj ja, môžem potvrdiť, že je to veľmi chutné. Niekedy nedám kečup, alebo namiesto neho dám trocha horčice- to je zas iná chuť.
Milý @Pitrs ,
tiež robievam, lenže bez kečupu.
zodpovedne potvrdzujem, že výborný recept si pridal, pečeň a jablko spolu je dobrota veľká :-)
Veľká pochvala a samozrejme 5* Ti patrí!
Teraz som dojedol ohromné, len jednu chybu to má, je toho málo. Zjedol som to skoro cele, a ešte som dostal po ušiach. Že mám nechať ochutnať. Posielam ***** a k.k.
teraz som si vlastne uvedomila, ze som uz davno robila cosi velmi podobne s jablkom, rcp bol tusim z nejakeho kalendara a bolo to dobre, takze dakujem za pripomenutie, len ja z bravcovej a sol a korenie az na tanieri a miesto kecupu pretlak a chilli
Tie placky sú nejaký vírus, lebo sa mi stale objavujú pri kliknuti na akykolvek recept aj kucharska kniha je len tento recept.

Pridaj komentár k receptu: