Medium kačacie prsia s čínskou zeleninou

marek135 - fotkamarek135, 11. augusta 2016
Medium kačacie prsia s čínskou zeleninou
Foto: marek135

Tento recept som našiel na blogu Adama Suchona na stránke SME, keď som si chcel doma pripraviť chrumkavú kačicu, ako ju robia v čínskych Zobraziť celý popisTento recept som našiel na blogu Adama Suchona na stránke SME, keď som si chcel doma pripraviť chrumkavú kačicu, ako ju robia v čínskych reštauráciach. Takto upravené kačacie prsia mi chutili viac, a tak sa chcem o tento recept podeliť s vami :)

2
porcie
15 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
Čínska zelenina:
500 g (1 balíček)
1 ks
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia premyjeme, kožu narežeme ostrým nožom aby sme nezarezali do mäsa. Nasolíme a nakoreníme, necháme chvíľu postáť. Dáme piecť kožou dolu na studenú panvicu. Počas pečenia zlievame vypečenú masť. Pečieme kým nie je koža zlatohnedá. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov Celzia a prsia dáme do rúry tento krát kožou hore na 8 minút. Takto nám vzniknú prsia medium alebo medium rare. Po dopečení ich preložíme na vyhriaty tanier a necháme 4 minúty odpočinúť.

  2. 2

    Na rozohriatom oleji popražíme cibuľu dosklovita a zalejeme ju sójovou omáčkou podľa chuti. Pridáme dubáky a chvíľu ich dusíme. Potom pridáme zmrazenú čínsku zeleninu a na prúžky nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme a dusíme. Na koniec pridáme sterilizované bambusové výhonky. Necháme zohriať poprípade dochutíme a stiahneme z ohňa.

  3. 3

    Kačacie prsia medium podávame na tanieri s čínskou zeleninou a čínskymi rezancami uvarenými podľa návodu na balení. Môžeme podávať aj s ryžou. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

marek135
tak to bolo na tom blogu, asi ak by sa to dalo na rozpálenú tak by koža skoro zhnedla, takto sa z nej pomaly tuk vypraží a je potom chrumkavá :)
mariamka
presne tak, na studenu, tuk sa pomaly vyprazi, masko ruzove, koza chrumkava, mnam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia