Foto: marek135
Tento recept som našiel na blogu Adama Suchona na stránke SME, keď som si chcel doma pripraviť chrumkavú kačicu, ako ju robia v čínskych Zobraziť celý popisTento recept som našiel na blogu Adama Suchona na stránke SME, keď som si chcel doma pripraviť chrumkavú kačicu, ako ju robia v čínskych reštauráciach. Takto upravené kačacie prsia mi chutili viac, a tak sa chcem o tento recept podeliť s vami :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kačacie prsia premyjeme, kožu narežeme ostrým nožom aby sme nezarezali do mäsa. Nasolíme a nakoreníme, necháme chvíľu postáť. Dáme piecť kožou dolu na studenú panvicu. Počas pečenia zlievame vypečenú masť. Pečieme kým nie je koža zlatohnedá. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov Celzia a prsia dáme do rúry tento krát kožou hore na 8 minút. Takto nám vzniknú prsia medium alebo medium rare. Po dopečení ich preložíme na vyhriaty tanier a necháme 4 minúty odpočinúť.
- 2
Na rozohriatom oleji popražíme cibuľu dosklovita a zalejeme ju sójovou omáčkou podľa chuti. Pridáme dubáky a chvíľu ich dusíme. Potom pridáme zmrazenú čínsku zeleninu a na prúžky nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme a dusíme. Na koniec pridáme sterilizované bambusové výhonky. Necháme zohriať poprípade dochutíme a stiahneme z ohňa.
- 3
Kačacie prsia medium podávame na tanieri s čínskou zeleninou a čínskymi rezancami uvarenými podľa návodu na balení. Môžeme podávať aj s ryžou. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu