Bielková roláda s vanilkovým krémom a malinami

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 26. marca 2024. Komerčný recept. Komerčné video.

Foto a video: TV Varecha

Ľahká ako obláčik, sladká a voňavá vďaka vanilkovému krému a príjemne kyselkavá vďaka ríbezľovému lekváru aj malinám. Upečte si s nami snehovú roládu a tentokrát to môžete skúsiť aj zo sušených bielkov.

Postup

  1. 1

    Obsah 2 balení 100 % sušených vaječných bielkov dôkladne vyšľaháme spolu s 300 ml vody, trvá to aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame práškový aj kryštálový cukor a citrónovú šťavu. Múku zmiešame so soľou a metličkou primiešame k bielkovej hmote.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, povrch uhladíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ºC v teplovzdušnom režime asi 8 minút. Korpus necháme vychladnúť, preklopíme a odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na plnku rozmiešame 1 balíček Zlatého klasu bez varenia s 2 PL práškového cukru a 1 balíčkom vanilkového cukru. Do vysokej nádoby nalejeme 400 ml mlieka izbovej teploty. Zlatý klas s cukrom pomaly sypeme do mlieka a zároveň šľaháme elektrickým ručným šľahačom najskôr 30 sekúnd na najnižších otáčkach, potom 3 minúty intenzívne na najvyšších otáčkach. Na záver zašľaháme po častiach aj mascarpone, kým nevznikne hladký krém.

  4. 4

    Povrch korpusu potrieme ríbezľovým lekvárom. Na lekvárovú vrstvu natrieme vanilkový krém. Naplnený korpus zvinieme do rolády a dáme do chladničky vychladiť aspoň na 30 minút. Rozmiešaným mascarpone potrieme vrchnú časť rolády a ozdobíme malinami. Podávame vychladené.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu