Bryndzová nátierka
Bryndzová nátierka

Bryndzová nátierka s mletou červenou paprikou

Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 25. apríla 2024
Bryndzová nátierka s mletou červenou paprikou
Foto: Shutterstock

Superjednoduchá nátierka, ktorú všetci milujeme.

10 minút
príprava

Suroviny

125 g
125 g
1 ks stredná




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo pokrájame na menšie kúsky. Pridáme bryndzu, nadrobno posekanú cibuľu a mletú červenú sladkú papriku. Ak použijeme údenú papriku, tá dodá nátierke ešte lepšiu chuť.

  2. 2

    Varechou vymiešame dohladka. Podávame s čerstvým chlebíkom alebo s pečivom, môžeme posypať nasekanou čerstvou pažítkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
To je ale novinka, ktorú poznám najmenej 50 rokov, a občas aj urobím......práve dnes dávali reportáž o májovej bryndze v apríli....pomohli vyššie teploty a zelená tráva pre ovečky.
elixir
👌🏻 Bryndzovú tiež rada robievam, len namiesto masla dávam kyslú smotanu, a cibuľku obmieňam s pažítkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia