Foto: monty469
Dostala som balíček oškvariek od známej z mojej obce, ktorá robila zabíjačku. Kedysi sme aj my chovali prasiatka a túto nátierku som robila aj Zobraziť celý popisDostala som balíček oškvariek od známej z mojej obce, ktorá robila zabíjačku. Kedysi sme aj my chovali prasiatka a túto nátierku som robila aj z troch kíl oškvariek, lebo je naozaj výborná.
tepelná úprava
Postup
-
1
Lečo scedíme, a pomelieme na jemno spolu s oškvarkami a s cibuľou. Dáme do misy, osolíme, okoreníme, premiešame a ochutnáme, či je potrebné dosoliť akebo dokoreniť, pridáme vajíčka a premiešame.
-
2
Naplníme do fliaš (300 ml), nenaplníme až po okraj, od vrchu necháme voľné 2 cm.
-
3
Sterilizujeme 40 minút.
-
4
Potom vyberieme, necháme vychladnúť a uskladňujeme na chladnom mieste (my v chladničke). Mne vyšli štyri 300 ml fľaše :)
-
5
Dobrú chuť :)
je výhodné mať túto skvelú dobrotu v zásobe.
jednoznačne za 5*
a tu je aj foto, aby sa mi nezapatrošilo:-)
@Mesiar50 ,@Remcula , @Terinka55 skúste ju a nebudete ľutovať :-) Ďakujem vám!
Máš pravdu, je výborná a ďakujem :-)
Chlapi si určite pochutia :-) a nie len oni.Zuzanka ďakujem veľmi pekne.
Veru tato natierka je skvela. Urcite ju mamka urobi, ked budete mat oskvarky. ;-)