Domáca oškvarková nátierka fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 4. marca 2016
Domáca oškvarková nátierka (fotorecept)
Foto: monty469

Dostala som balíček oškvariek od známej z mojej obce, ktorá robila zabíjačku. Kedysi sme aj my chovali prasiatka a túto nátierku som robila aj Zobraziť celý popisDostala som balíček oškvariek od známej z mojej obce, ktorá robila zabíjačku. Kedysi sme aj my chovali prasiatka a túto nátierku som robila aj z troch kíl oškvariek, lebo je naozaj výborná.

40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
350 ml
2 ks
podľa chuti
podľa chuti
1 čl




Postup

  1. 1

    Lečo scedíme, a pomelieme na jemno spolu s oškvarkami a s cibuľou. Dáme do misy, osolíme, okoreníme, premiešame a ochutnáme, či je potrebné dosoliť akebo dokoreniť, pridáme vajíčka a premiešame.

    Domáca oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naplníme do fliaš (300 ml), nenaplníme až po okraj, od vrchu necháme voľné 2 cm.

    Domáca oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Sterilizujeme 40 minút.

    Domáca oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom vyberieme, necháme vychladnúť a uskladňujeme na chladnom mieste (my v chladničke). Mne vyšli štyri 300 ml fľaše :)

    Domáca oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť :)

    Domáca oškvarková nátierka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Monty, krásný recept, hned bych si dala... jsem si uložila, ale musím přiznat, že je mi na ... bo škvarky likviduji v přímém přenosu, k zavařování ještě nikdy nepřišlo. Pravda, domácí pašík je velký zdroj, já sádlo kupuji a vytopím si svoju masť. Škvarky by musely mít nejméně rohy, aby vydržely a nedejbože byly zpracovány podle Tvého receptu. Ale jeden nikdy neví, uloženo mám!!
monty469
Vďaka@Haji vrelo ti ju odporúčam, je výborná.Možno raz budú škvarky s "rohami" a urobíš ju.Potom daj vedieť:-)))
jack
Najväčšia mňamka na svete.Ja musím oškvarky kúpiť a tak urobiť.5*
veronikkka
perfektný recept, páči sa mi , že aj sterilizuješ :-)
je výhodné mať túto skvelú dobrotu v zásobe.
jednoznačne za 5*
1x lianka
kukulienka71
teraz sa mi tvoj recept veľmi hodí, mám oškvariek dosť a nemíňajú sa. Páči sa mi sterilizácia, doteraz som robievala len načerstvo nátierku. Ďakujem za recept, potom sa ozvem, či sa mi podarila a ako chutí.
monty469
@ Jack ,@ Patroveckypitrs , @ Veronikkka a@ Kukulienka ďakujem vam za milé komentáre. Vyskúšajte a dajte vedieť ako vám chutila, určite neoľutujete.:-D
kukulienka71
už sa mi sterilizuje, vyšli mi tri 330ml fľašky, ale mala som o niečo menej škvarkov. Čo sa nezmestilo(dve lyžice), som tepelne upravila v rajničke, s chlebom som to teraz zbaštila, musím pochváliť. Nabudúce pridám aj štipľavé, inak fakt vynikajúce. Budem robiť aj inokedy, ďakujem:-)
monty469
Milá Kukulienka, ja som taktiež milovníčka štipľavého, ale musím brať ohľad na zvyšok rodiny, ktorá štipľavé veľmi neobľubuje:-) Ja som si pokrájala chilli papričku na chlieb a až vtedy som si ju vychutnala. Teším sa, že ti nátierka chutí, máš ju super. Ešte lepšia je, keď vychladne:-) Prajem ti pekný večer
havino
no ty valíš recepty @monty , ale každý je super, si šikovná, baví ťa to, to vidieť, ja som už o tejto škvarkovej počula, alebo čítala s lečom, nerobila a uložím si ju, masť si doma topím a nemá kto jesť škvarky, to myslím vážne, ani pagáče u nás nejdu, ani pomazánky z nich, ale túto sterilizovanú na pánsku jazdu spotrebujem si myslím
monty469
@Havino ďakujem ti pekne,varenie ma naozaj baví, ale ako mám napísané v profile, určitú dobu to bola pre mňa každodenná rutina, keďže varím dennodenne pre mojich hladošov (samozrejme chodím aj do práce, ale predsa musím naplniť brušká mojej rodinky) . Varecha vo mne zapálila plamienok vášne pre varenie, ktorý už len tlel :-D Zrazu zisťujem koľko dobrých receptov mám vo svojej zbierke, ktorú si rozširujem od svojich 16-tich rokov. Teším sa , že aj ja môžem inšpirovať ostatných, tak ako sa inšpirujem aj ja :-). A späť k nátierke, u nás by sa škvarky dlho neohriali :-D Ak mám nejaké, tak robím túto skvelú nátierku, alebo pagáče a máme veľmi radi aj kyslú kapustu so škvarkami.

@Mesiar50 ,@Remcula , @Terinka55 skúste ju a nebudete ľutovať :-) Ďakujem vám!



aandulka
Škvarkovú nátierku robievam aj ja, s malou obmenou, dávam aj cesnak, namiesto leča kápiu a vajíčko nedávam, potom nemusím sterilizovať, mne to ani netreba, pretože zmizne z chladničky skôr ako by sa mohla pokaziť. 5*
chica114
M.Ň.A.M!! Hotové kuchárske dielo moja milá montík :), mám veľmi rada oškvarky a oškvárková pomázanka určite chutí božsky. Tak...na záver dám ešte 5* a určite to aj vyskúšame keď budeme mať oškvarky :)
1x martau
monty469
@Chica114 (20.1.2017 19:38)

Veru tato natierka je skvela. Urcite ju mamka urobi, ked budete mat oskvarky. ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia