Orechové makrónky plnené mascarpone a bielou čokoládou fotorecept
Foto: olinecka
Makrónky s vlašskými orechmi a fantastickou chuťou plnky potešia.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
70 g |
|
80 g |
|
20 g mleté |
|
95 g |
|
95 g |
|
30 ml studená |
|
štipka |
|
|
|
Plnka: | |
100 ml (33 %) |
|
150 g |
|
1 PL čerstvé |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Mandľovú múku, práškový cukor a vlašské orechy premixujeme a 2-krát preosejeme do misy. Pridáme 1 bielok (35 g). Stierkou vymiešame hladkú zmes. Vodu s kryštálovým cukrom dáme variť na rozvar... Teplota rozvaru 114 stupňov, kontrola cukrárskym teplomerom (alebo nechať variť aspoň 5 minút). Druhý bielok (35 g) so štipku soli vyšľaháme do penista, hneď po uvarení bokoch misy po malých častiach pridáme rozvar, miešame na menších otáčkach mixéra. Po pridaní rozvaru šľaháme na vysokom stupni mixérom na tuhý lesklý sneh, ktorý tvorí špic.
-
2
Sneh pridáme na 3-4 krát do orechovej pasty a nakoniec primiešame cukrársku potravinovú farbu.
-
3
Cukrárske vrecko s rovnou špičkou naplníme zmesou a striekame makrónky na cukrársku formu. Makrónky necháme pred pečením zaschnúť aspoň 30 minút pri izbovej teplote.
-
4
Rúru predhrejeme na 150 stupňov a makrónky pečieme 18 - 20 minút na strednej mriežke rúry... Po upečení necháme vychladnúť.
-
5
Plnka: Smotanu na šľahanie ohrejeme (nevaríme). Do horúcej pridáme na menšie kúsky polámanú bielu čokoládu a 1 PL masla. Rozmiešame do hladkej hmoty, ktorú necháme vychladnúť, najlepšie je pripraviť si ju deň vopred.
-
6
Potom čokoládovú zmes vyšľaháme mixérom do hladka.
-
7
Po častiach vmiešame mascarpone.
-
8
Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou a naplníme makrónky, ktoré spájame.
-
9
Naplnené makrónky uložíme do dózy. Pohostenie pre malých a veľkých... Dobrú chuť.
To nič podaria sa druhy raz pozdravujem... Ďakujem za príjemný komentár som rada že sa recept páči
Ďakujem pekne za príjemný komentár, potešil.Vlašské orechy som použila kôli chuti....